Η κοπή πίτας στο ΣΔΕ φυλακών Τρικάλων αποκάλυψε το έργο που γίνεται Reviewed by Momizat on . Μέσα σε γιορταστικό κλίμα μαθητές και καθηγητές του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων (Φυλακών) έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Στην αρχή η Διευθύντρια  Έφη Χατζημάνου έκα Μέσα σε γιορταστικό κλίμα μαθητές και καθηγητές του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων (Φυλακών) έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Στην αρχή η Διευθύντρια  Έφη Χατζημάνου έκα Rating: 0

Η κοπή πίτας στο ΣΔΕ φυλακών Τρικάλων αποκάλυψε το έργο που γίνεται

Η κοπή πίτας στο ΣΔΕ φυλακών Τρικάλων αποκάλυψε το έργο που γίνεται

Μέσα σε γιορταστικό κλίμα μαθητές και καθηγητές του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων (Φυλακών) έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Στην αρχή η Διευθύντρια  Έφη Χατζημάνου έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων που έγιναν από την αρχή της χρονιάς αλλά και στον προγραμματισμό των επόμενων μηνών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιτυχία του θεσμού κάτι που αποδεικνύεται από το ότι στην περίπτωση που κάποιοι δεν ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους λόγω αποφυλάκισης, οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν τη φοίτησή τους σε ΣΔΕ «έξω». Επίσης, το ότι σήμερα δεκαέξι απόφοιτοι του σχολείου συνεχίζουν στις Λυκειακές τάξεις του 1ου  Εσπερινού ΕΠΑΛ Τρικάλων ως «κατ’ ιδίαν διδαχθέντες», (Α΄, Β΄, και Γ΄ τάξη), δείχνει τόσο τη θέληση που υπάρχει για μάθηση όσο και για δημιουργική εκμετάλλευση του χρόνου εγκλεισμού.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνεργασία η οποία έχει δρομολογηθεί, (με την υποστήριξη της Διεύθυνσης της Φυλακής), με το Διεθνές Κολλέγιο της Αδριατικής (UWCAD,  www.uwcad.it) και στα κοινά σχέδια δράσης που εκπονούνται στο χώρο του Σχολείου από μαθητές διάφορων χωρών που έρχονται στην Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Δώρα δεν υπήρχαν μόνο για τον τυχερό, αλλά και για όλους τους μαθητές. Ήταν μέρος της σημαντικής προσφοράς σε ρουχισμό, είδη υγιεινής και φάρμακα του Δικτύου Αλληλεγγύης και του Rosso Nero προς τη φυλακή και ένα μέρος της διατέθηκε και στο σχολείο. Επισημαίνεται  ότι, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Διεύθυνσης, οι ανάγκες των κρατουμένων στα ανωτέρω είδη είναι μεγάλες και έτσι η παραμικρότερη συμβολή κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη, φορέα ή αρχής είναι σημαντική.

SDE4 SDE SDE1 SDE3

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή