Η κρίση, κίνητρο για αυτογνωσία και προσφορά Reviewed by Momizat on . Στην κατάμεστη από μέλη και φίλους αίθουσα «Αίγλη», του Ξενοδοχείου Πανελλήνιον, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12-1-2014 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της μ Στην κατάμεστη από μέλη και φίλους αίθουσα «Αίγλη», του Ξενοδοχείου Πανελλήνιον, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12-1-2014 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της μ Rating: 0

Η κρίση, κίνητρο για αυτογνωσία και προσφορά

Η κρίση, κίνητρο για αυτογνωσία και προσφορά

Στην κατάμεστη από μέλη και φίλους αίθουσα «Αίγλη», του Ξενοδοχείου Πανελλήνιον, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12-1-2014 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Πράσινη Κιβωτός».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, η εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη,  Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ελένη Αργυροπούλου, ο Αντιδήμαρχος κ Θεόδωρος Σπανός και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Κατσιάνης.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της ΜΚΟ κ. Λένα Τζιότζιου – Μηλιώνη, αναφέρθηκε στο θέμα της πολυδιάστατης  κρίσης που διανύουμε και εξέφρασε την ευχή:

«Η κρίση να γίνει κίνητρο στην πορεία μας για αυτογνωσία και προσφορά»

Και συνέχισε,

«Η κρίση έχει δυο γενικά χαρακτηριστικά: διαλύει και ανασυνθέτει.

Από τη μια μπορεί να καταστρέφει νοικοκυριά, ψυχολογία ανθρώπων, προσωπική ζωή, κοινωνικό ιστό και δομές, ελπίδες και οράματα. Να προκαλεί, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, φόβο, λύπη, οργή, αγανάκτηση, ανορθολογικές αποφάσεις και αντιδράσεις μηδενιστικές – των άκρων.

Ταυτόχρονα όμως μπορεί μέσα από τις δυσάρεστες συνέπειές της να αφυπνίσει το ένστικτο της επιβίωσης και έτσι να μας ωθήσει σε ανασύνθεση των διαλυμένων πραγμάτων, σε ένα «ξαναδιάβασμα» του παρελθόντος και των πράξεών μας που θα μας ξαναδώσει ελπίδα, κουράγιο, δύναμη και νέες ιδέες.

Γι’ αυτό η κρίση μπορεί να γίνει το βασικό κλειδί στην πορεία μας για αυτογνωσία αλλά και επαναπροσδιορισμό αρχών, κανόνων, αξιών στάσεων και συμπεριφορών που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο και κατηφορικό  σήμερα.

Ήδη τον τελευταίο καιρό έχει ζωντανέψει η αλληλεγγύη που συνδέει τους ανθρώπους σε τέτοιες στιγμές.

Ελπίζουμε οι δυσκολίες αντί να μαυρίσουν οριστικά την ψυχή μας, να απελευθερώσουν τη δύναμη της αγάπης, που είναι ισορροπημένος συνδυασμός ενστίκτου και σοφίας, δημιουργική ανατροπή αλλά και ανάχωμα που κάνει τους ανθρώπους να νοιώσουν την κρίση σαν μια δοκιμασία, η οποία όμως μπορεί να ξεπεραστεί.

Και εμείς από την μεριά μας ελπίζουμε η αγάπη μας για το περιβάλλον, που υπηρετήσαμε  όλα αυτά τα χρόνια, να μας βοηθήσει  στη συναισθηματική μας προσέγγιση με τον άνθρωπο και τον κόσμο , μέσα από τα μονοπάτια του τόπου και του χρόνου, της μνήμης και της ιστορίας.

Θέλουμε και ελπίζουμε ότι  στην εποχή της πολύπλευρης κρίσης που διανύουμε, όλοι μαζί, να βρούμε τις δημιουργικές διεξόδους ώστε να είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία και τον συνάνθρωπο.

Δύναμή μας είναι η διάθεση για εθελοντική προσφορά τόσων ανθρώπων που πλαισιώνουν την οργάνωσή μας και μαζί με την τοπική Εκκλησία, την Αντιπεριφέρεια, τους Δήμους και άλλους φορείς μπορούμε να είμαστε πολλαπλά χρήσιμοι .

Σύντομα θα έχουμε με όλους συνεργασία και θα ανακοινώσουμε πρωτοβουλίες μας».

 

Αφήστε το σχόλιο σας