Η κυβέρνηση κυβερνά με επιστρατεύσεις απεργών Reviewed by Momizat on . Την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων και την επίταξη των υπηρεσιών της ΔΕΗ αποφάσισε το πρωί του Σαββάτου η κυβέρνηση, ύστερα από την απόφαση της ΓΕΝΟΠ να Την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων και την επίταξη των υπηρεσιών της ΔΕΗ αποφάσισε το πρωί του Σαββάτου η κυβέρνηση, ύστερα από την απόφαση της ΓΕΝΟΠ να Rating: 0

Η κυβέρνηση κυβερνά με επιστρατεύσεις απεργών

Η κυβέρνηση κυβερνά με επιστρατεύσεις απεργών

Την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων και την επίταξη των υπηρεσιών της ΔΕΗ αποφάσισε το πρωί του Σαββάτου η κυβέρνηση, ύστερα από την απόφαση της ΓΕΝΟΠ να συνεχίσει την απεργιακή κινητοποίηση, παρά το γεγονός ότι δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία και κήρυξε καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως το Εθνικό Τυπογραφείο παραμένει ανοιχτό και τυπώνει τα φύλλα πορείας που θα επιδοθούν το συντομότερο στους απεργούς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, “απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος”.

Και συνεχίζει: “Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει”.

Υπενθυμίζεται πως η απεργία κρίθηκε καταχρηστική σε σχέση με τα αιτήματα των ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και ΑΔΜΗΕ ΑΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) καθώς οι δύο τελευταίες θεωρούνται ανεξάρτητες επιχειρήσεις και δεν σχετίζονται με το θέμα.

Η ΔΕΗ “αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση” σημειώνει μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης η επιχείρηση.

Απεργία παρά την απόφαση


Τα ξημερώματα του Σαββάτου η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις παρά την απόφαση του δικαστηρίου.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ επέβαλε νέα μείωση της διαθέσιμης ισχύος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το πρωί του Σαββάτου, καθώς έθεσε εκτός λειτουργίας τη μονάδα 3 του ΑΗΣ Καρδιάς.

Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι εφόσον προχωρήσει η πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων και επίταξη των υπηρεσιών τους, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, θα αναζητηθούν άλλης μορφής κινητοποιήσεις κατά της δημιουργίας της “μικρής ΔΕΗ”.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή