Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει τα νέα μνημόνια(; ) Reviewed by Momizat on . Τελευταίες πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προετοιμάζεται για φιέστες καιπανηγύρια για «έξοδο» από τα μνημόνια. Οι εκδηλώσεις τοποθετούνται χρ Τελευταίες πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προετοιμάζεται για φιέστες καιπανηγύρια για «έξοδο» από τα μνημόνια. Οι εκδηλώσεις τοποθετούνται χρ Rating: 0

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει τα νέα μνημόνια(; )

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει τα νέα μνημόνια(; )

Τελευταίες πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προετοιμάζεται για φιέστες καιπανηγύρια για «έξοδο» από τα μνημόνια. Οι εκδηλώσεις τοποθετούνται χρονικά μετά την 20η Αυγούστου.

Μάλιστα, τα μέρη που εικάζεται ότι θα αποτελέσουν τα σημεία των κυβερνητικών εορτασμών είναι το νησί του Καστελόριζου και ο λόφος της Πνύκας στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, που πριν τελειώσει το 3ο μνημόνιο, υπέγραψαν το 4ο συνεχόμενο, συνεχίζουν τα επικοινωνιακά σόουυποτιμώντας τη νοημοσύνη καιπροσβάλλοντας τον ελληνικό λαό, αφού έχουν δεσμεύσει τη χώρα σε ένα διαρκές μνημονιακόκαθαρτήριο μέχρι το 2060!

Οι αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup δεν εμπεριείχαν ούτε ένα ευρώ κούρεμα (διαγραφή) του δημόσιου χρέους.

Η αξιολόγηση του χρέους, που σήμερα είναι 344 δις ευρώ και 186% του ΑΕΠ, ως “βιώσιμο”, ενώ θεωρούνταν μη βιώσιμο το 2010, που ήταν 298 δις ευρώ και 127% του ΑΕΠ, θυμίζει τους καλόγερους του Μεσαίωνα, που βάφτιζαν το κρέας σε ψάρι.

Η απόφαση του Eurogroup για τη λεγόμενη ρύθμιση του χρέους ήταν προς όφελος των δανειστών κι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το βρίσκει πρέπον να το γιορτάσει!

Να θυμίσουμε μόνο πως προβλέπονται – και έχουν ήδη ψηφιστεί – νέες σφαγιαστικές μειώσεις των συντάξεων από 1/1/2019, δραστική μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020, δύο νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ το 2019 και 2020, περικοπές προνοιακών επιδομάτων, λόγω σύνδεσής τους με τη λειτουργικότητα των ΑμεΑ, ενεχυρίαση της δημόσιας περιουσίας μέχρι ύψους 25 δις ευρώ στους δανειστές, ολοκληρωτικό ξεπούλημα σε οτιδήποτε απέμεινε στο δημόσιο τομέα, εντατικοποίηση της αρπαγής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (προβλέπονται περισσότεροι από 20.000 ετησίως).

Και σαν να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε σε «ρήτρα μη αντιστρεψιμότητας», δηλαδή μη ακύρωσης των μνημονιακών μέτρων κατεδάφισης εργασιακών δικαιωμάτων – μισθών – συντάξεων, φορολεηλασίας, ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου, που έχουν ψηφιστεί με τους 753 εφαρμοστικούς νόμους των τριών μνημονίων, που θα παραμείνουν σε ισχύ.

Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «αγκάλιασε» όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που πέρασαν από το ελληνικό κοινοβούλιο, ακόμη κι εκείνα που κατήγγειλε όταν ήταν αντιπολίτευση. Και τώρα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να το γιορτάσει!

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η συγκρότηση ενός πολιτικούκοινωνικού και εκλογικού μετώπουτων αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων μπορούν να ακυρώσουν τους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και να πραγματοποιήσουν την αντιμνημονιακή ανατροπή καθίσται αναγκαία!

Οι λαϊκοί αγώνες και αυτό το μέτωπo μπορούν ν’ ανοίξουν ένα άλλο ελπιδοφόρο δρόμο, απαλλαγής από τα μνημόνια και τη λιτότητα με έξοδο από τη φυλακή της ευρωζώνης, έκδοση εθνικούνομίσματοςδιακοπή αποπληρωμής και βαθιά διαγραφή του δημοσίου χρέους και σεισάχθεια τουιδιωτικού, καθώς και με την εφαρμογή ενός φιλολαϊκού προγράμματος παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή