"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Η κυβέρνηση χτυπάει αλύπητα τον μικρό επαγγελματία από το νέο χαράτσι των τεκμηρίων.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση ξεδίπλωσε, με πολύ ξεκάθαρο τρόπο, την οπτική της για την επιχειρηματικότητα, με το νέο χαράτσι που σχεδιάζει για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Σκοπεύει να φορολογήσει με ιλιγγιώδη τεκμαρτά εισοδήματα τα καταστήματα, το εμπόριο, την εστίαση, την παροχή υπηρεσιών, όλα τα μικρά μαγαζιά σε πόλεις και χωριά, ισοπεδωτικά και χωρίς καμία διαφοροποίηση.
Το νέο χαράτσι θα επιβληθεί μέσω υψηλότατων τεκμηρίων που για ένα μαγαζί 3 ετών λειτουργίας θα υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ, ενώ για ένα μαγαζί 6 ετών λειτουργίας θα υπερβαίνουν τα 13.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ένα μικρό μαγαζί σε ένα χωριό των Τρικάλων θα πληρώνει το λιγότερο 1500 ευρώ επιπλέον φόρο εισοδήματος.
Και ρωτάμε το εξής απλό : γιατί βάζουν ο κύριος Χατζηδάκης κι ο κύριος Μητσοτάκης στο στόχαστρο τον μαγαζάτορα που παλεύει να επιβιώσει, ενώ δεν αγγίζουν την πολυεθνική φοροδιαφυγή των εκατομμυρίων ευρώ που οργιάζει στη χώρα μας; Γιατί μια πολυεθνική εταιρία μπορεί χωρίς έλεγχο να διαβρώνει τη φορολογική βάση, μέσω θυγατρικών και τριγωνικών συναλλαγών, ενώ το μικρό μπακάλικο σε ένα χωριό θα πρέπει να “ματώνει” κυριολεκτικά για να μην κλείσει;
Δριτσέλη Παναγιώτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης