Η Κ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια του κόμματος Reviewed by Momizat on . Την Κυριακή 17 Νοέμβρη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπληρώνει 95 χρόνια από την πρώτη ημέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως Την Κυριακή 17 Νοέμβρη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπληρώνει 95 χρόνια από την πρώτη ημέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως Rating: 0

Η Κ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια του κόμματος

Η Κ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια του κόμματος

Την Κυριακή 17 Νοέμβρη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπληρώνει 95 χρόνια από την πρώτη ημέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 23 Νοέμβρη του 1918 (4-10 Νοέμβρη με το παλιό ημερολόγιο), με την ονομασία Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΕΚΕ).

Με την προσεχή γενέθλια ημέρα του, το ΚΚΕ μπαίνει σε μια συμβολική πενταετία, αυτή που οδηγεί στην επέτειο – σταθμό των 100 χρόνων του, το 2018.

Σ’ αυτή τη χρονική περίοδο το ΚΚΕ έχει επίγνωση του μεγάλου βάρους ευθύνης που έχει απέναντι στην εργατική τάξη, στο λαό που υποφέρει: Με την αναγέννηση του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας να ανταποκριθεί και στο καθήκον υπεράσπισης και διεκδίκησης εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, των αναγκών των νέων ανθρώπων, και στο καθήκον της πάλης για την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας.

            Στόχος αυτής της περιόδου είναι τη διάδοση του Προγράμματος του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, η αποκάλυψη της σήψης και της σύγχρονης βαρβαρότητας του καπιταλισμού στην εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις, ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες.

 Με όπλο τις αποφάσεις του , μαζί με την κατακτημένη έως τώρα πείρα, το ΚΚΕ μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της ταξικής πάλης και να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τις δυσκολίες, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του ΚΚΕ ως πρωτοπορία της εργατικής τάξης, ως Κόμμα παντός καιρού.

• Με τις κατευθύνσεις της διακήρυξης της ΚΕ  για τα 95 χρόνια του Κόμματος η Κομματική Οργάνωση Τρικάλων ανοίγει ένα νέο κύκλο πολιτικής εξόρμησης και η οποία θα ενταθεί το επόμενο δίμηνο.

• Την Κυριακή 17 Νοέμβρη, τα μέλη και τα στελέχη της οργάνωσης θα «οργώσουν» τις συνοικίες και χωριά των Τρικάλων,  ώστε να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» με τη διακήρυξη της ΚΕ  για τα 95 χρόνια του Κόμματος , σε κάθε γειτονιά ,σε κάθε χωριό, σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Το φύλλο του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» με τη διακήρυξη της ΚΕ  για τα 95 χρόνια του Κόμματος θα είναι διαθέσιμο (εκτός φυσικά των σημείων πώλησης τύπου- περίπτερα, πρακτορεία κλπ ) στα γραφεία της ΚΟ Τρικάλων(Ιακωβάκη 2) , από τις 9 το πρωί της Κυριακής,

και από τις κατά τόπους οργανώσεις και τα μέλη του Κόμματος –όχι μόνο την Κυριακή αλλά και τις επόμενες μέρες.

• Την Τρίτη 19 Νοέμβρη, στις 7μμ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, οι οργανώσεις εργατοϋπαλλήλων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 95 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ,

με ομιλητή τον Τάσο Τσαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και συζήτηση με θέμα:

“Τι αγώνας – τι κίνημα χρειάζεται σήμερα, τι διδάσκει η ιστορία”

 

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ 15/11/2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας