«Η λίμνη Πλαστήρα δεν πουλιέται»! Reviewed by Momizat on . ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΣΤΑ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ» Παρέμβαση έκανε ομάδα πολιτών χθες κατά την έναρξη της πολιτιστικής εκδήλωσης «Καραϊσκάκεια» για το με ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΣΤΑ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ» Παρέμβαση έκανε ομάδα πολιτών χθες κατά την έναρξη της πολιτιστικής εκδήλωσης «Καραϊσκάκεια» για το με Rating: 0

«Η λίμνη Πλαστήρα δεν πουλιέται»!

«Η λίμνη Πλαστήρα δεν πουλιέται»!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΣΤΑ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ»

Παρέμβαση έκανε ομάδα πολιτών χθες κατά την έναρξη της πολιτιστικής εκδήλωσης «Καραϊσκάκεια» για το μείζον ζήτημα της πιθανής ιδιωτικοποίησης της Λίμνης Πλαστήρα. Οι πολίτες της «Πρωτοβουλίας Υπεράσπισης» ανέβηκαν με πανό (βλ. φωτό) στη σκηνή της εκδήλωσης και διάβασαν το παρακάτω κείμενο, με το οποίο, μάλιστα έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών :

«Tην Τετάρτη 02/07/2014 έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σύμφωνα με το Μνημόνιο 2. Μπορεί να μην περιλαμβάνεται ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Πλαστήρα στα προς παραχώρηση υδροηλεκτρικά ακόμα, αλλά κανείς δε διασφαλίζει ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο με ένα προεδρικό διάταγμα ή μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως μας έχει συνηθίσει η μνημονιακή κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι όποιος ελέγχει τον Υδροηλεκτρικό ελέγχει και την Λίμνη, άρα την ενέργεια και το νερό. Που θα πάει, πότε και σε ποια τιμή!

plastira_poulietai1

Ταυτόχρονα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα κατατεθεί μέσα στον Ιούλιο, ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση και εκμετάλλευση ακινήτων και περιοχών σε αιγιαλούς, παραποτάμιες και παραλίμνιες όχθες. Αναφέρεται ρητά και η Λίμνη Πλαστήρα παρ’ όλο που περιλαμβάνει προστατευόμενη περιοχή Νatura2000 αλλά και οι ποταμοί Αχελώος και Ταυρωπός. Η λίμνη και το νερό απ’ το οποίο πίνουν 100.000 και πλέον Καρδιτσιώτες και αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα του θεσσαλικού κάμπου, κινδυνεύει να βρεθεί στα χέρια ιδιωτών, γεγονός που θα χει άμεσες συνέπειες στο νερό που πίνουμε, στην υγεία μας, στην άρδευση και στο κόστος αγροτικής παραγωγής.

 

Η πώληση του Υδροηλεκτρικού Σταθμού ή/και περιοχών της ίδιας της Λίμνης θα χτυπήσει ευθέως τη βασικότερη παραγωγική και αναπτυξιακή δυνατότητα της Καρδίτσας τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και της τοπικής οικονομίας.

Καλούμε να πάρουν ξεκάθαρη θέση ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, οι δήμαρχοι του νομού, απερχόμενοι και νεοεκλεγέντες. Παρακολουθούμε τη στάση των 5 βουλευτών του νομού μας και το τι θα ψηφίσουν στη βουλή τις επόμενες μέρες και τους καλούμε να καταψηφίσουν τα επίμαχα νομοσχέδια!

Για μας η ιδιωτικοποίηση του ΥδροΗλεκτρικού και της Λίμνης θα είναι έγκλημα εις βάρος των Καρδιτσιωτών αλλά και του ελληνικού λαού! Η ενέργεια και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά και ο δημόσιος χαρακτήρας τους είναι αδιαπραγμάτευτος!

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ Η/ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ!”

 

Όπως ανακοινώθηκε από την Πρωτοβουλία θα υπάρχει κάθε βράδυ τραπεζάκι 8 – 10μμ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας για τη συλλογή υπογραφών ενώ έχει ανοίξει, για τον ίδιο σκοπό, ηλεκτρονικός λογαριασμός lakeplastirashelp@yahoo.gr

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή