"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Η Λαϊκή Συσπείρωση στις περιοχές που επλήγησαν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση και οι πλημμύρες που ακολούθησαν στο νομό Τρικάλων ανάμεσά τους και περιοχές του δήμου Τρικκαίων.

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενη από του δημοτικούς συμβούλους Τρικκαίων Γιώργο Καΐκη και Κώστα Τάσιο επισκέφτηκαν πληγείσες περιοχές και συνομίλησαν με κατοίκους.

Αυτό που αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά είναι η έλλειψη έργων και υποδομών για την πρόληψη και ελαχιστοποίηση των συνεπειών τέτοιων φαινόμενων, αφού είναι χαρακτηριστική η έλλειψη πόρων για τη χρηματοδότησή τους. Αυτό εμφανίζεται ανάγλυφα και στους προϋπολογισμούς του δήμου Τρικκαίων -εδώ και πολλά χρόνια- αφού στο σκέλος των διαθέσιμων πόρων για την πολιτική προστασία τα ποσά για μέτρα και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, είναι μηδαμινά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μοναδική δημοτική παράταξη που έχει αναδείξει στο δημοτικό συμβούλιο , πολλές φορές εδώ και χρόνια, τη σπουδαιότητα τέτοιου σχεδιασμού , ιεραρχώντας το ως κυρίαρχο ζήτημα. Το ακριβώς αντίθετο , όμως , επικρατεί στις κατευθύνσεις του «Καλλικράτη» και της ΕΕ, σύμφωνα με τις οποίες τέτοια έργα πολιτικής προστασίας είναι «μη επιλέξιμα». Χαρακτηρίζονται ως «μη επιλέξιμα» γιατί απλά δεν αποτελούν πεδίο παραγωγής κέρδους για επιχειρηματικούς ομίλους.

Επισημαίνουμε ότι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας για να λυθεί αποτελεσματικά πρέπει να εξετάζεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τα νερά, που θα αφορά την έρευνα, την προστασία, τις χρήσεις γης και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων συνολικά στη χώρα και κατά υδατικό διαμέρισμα. Απαιτείται, δε, η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα, κόντρα στις προβλέψεις του «Καλλικράτη», που θα έχει την ευθύνη για τη λήψη, την υλοποίηση και τον έλεγχο τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων.

Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την

την άμεση αποκατάσταση του συνόλου των ζημιών

τη λήψη άμεσων μέτρων για να αποτραπούν στο μέλλον και στο μέτρο του δυνατού ανάλογες καταστροφές

τη σύνταξη αναγκαίων μελετών για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καιρικών φαινομένων.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Τρικκαίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης