Η μέγιστη “Αληθινή απολογία του Σωκράτη” έρχεται στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Την Τρίτη 29 Ιουλίου, 2014, ώρα 21.00 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων στα πλαίσια του καλοκαιρινού προγράμματος εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλ Την Τρίτη 29 Ιουλίου, 2014, ώρα 21.00 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων στα πλαίσια του καλοκαιρινού προγράμματος εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλ Rating: 0

Η μέγιστη “Αληθινή απολογία του Σωκράτη” έρχεται στα Τρίκαλα

Η μέγιστη “Αληθινή απολογία του Σωκράτη” έρχεται στα Τρίκαλα

Την Τρίτη 29 Ιουλίου, 2014, ώρα 21.00 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων στα πλαίσια του καλοκαιρινού προγράμματος εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Τρικκαίων το ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ παρουσιάζει την ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ , του Κώστα Βάρναλη, με τον Χρίστο Καλαβρούζο.

Με την παράσταση αυτή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης επιθυμεί να αποτίσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Κώστα Βάρναλη καθώς εφέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη γέννηση και 40 χρόνια από το θάνατό του.

Τη σκηνική και καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Χρίστος Καλαβρούζος

Για την ερμηνεία του αυτή, ο Χρίστος Καλαβρούζος έχει αποσπάσει στο παρελθόν διθυραμβικές κριτικές, καθώς αυτή αποτελεί σταθμό στη μακρά θεατρική του διαδρομή.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

«Ο Σωκράτης-Χρίστος Καλαβρούζος. Έκανε τους θεατές της πλατείας να ξεσπάσουν σ’ ασταμάτητα χειροκροτήματα-απάντηση στην απόδοση του πρωταγωνιστή».

«ΤΑ ΝΕΑ» 21/10/1988

 

«Ένα ρεσιτάλ μοναδικής ερμηνείας έδωσε ο Χρίστος Καλαβρούζος. Ο πρωταγωνιστής μ’ έναν τρόπο μοναδικής υποκριτικής, κατέκτησε με το λόγο του Βάρναλη έκρινε, ανέλυε σατίριζε, χλεύαζε και τα τωρινά πολιτικά δρώμενα με την απολογία του».

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 17/5/1993

 

«Στο Εθνικό μας Θέατρο, ο εκλεκτός καλλιτέχνης σκόρπισε ρίγη συγκίνησης με την άφθαστη απόδοσή του… Πιστεύω πως ο βαρναλικός λόγος δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο εκφραστή από τον Χρίστο Καλαβρούζο. Ιδανικός και αξεπέραστος…».

«ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ» πολιτιστικά 20/11/1993

 

Το περασμένο Σάββατο στην ασφυκτική γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων η ερμηνεία του Χρίστου Καλαβρούζου καθήλωσε το πλήθος των νέων, άγγιξε τις ψυχές τους, ξεσηκώνει ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 27/6/2011

 

«Έφθασε στο… πικρόγελο. Ήταν καθηλωτικός, κατά κοινή παραδοχή, ενσαρκώνοντας το βαρναλικό Σωκράτη. Ο γνωστός πρωταγωνιστής είχε γνήσιο σεβασμό στο κείμενο του Βάρναλη και τις λεπτές ισορροπίες της σαρκαστικής διαμαρτυρίας του. Στην απτή αλλά απαράμιλλη βαθιά ερμηνεία του Καλαβρούζου. Αξίζει να τη δείτε».

«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 27/4/1996

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ 2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 10€ ΚΑΙ 5€(ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ-ΑΝΕΡΓΟΙ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ)

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή