Η μέρα του καθαρού και του βρώμικου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Reviewed by Momizat on . Την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014, ημέρα αφιερωμένη στο καθαρό και στο βρώμικο, η Κατερίνα Κοπάνου, εργοθεραπεύτρια και εμψυχώτρια της σημερινής δραστηριότητας, καλοσώρι Την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014, ημέρα αφιερωμένη στο καθαρό και στο βρώμικο, η Κατερίνα Κοπάνου, εργοθεραπεύτρια και εμψυχώτρια της σημερινής δραστηριότητας, καλοσώρι Rating: 0

Η μέρα του καθαρού και του βρώμικου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η μέρα του καθαρού και του βρώμικου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014, ημέρα αφιερωμένη στο καθαρό και στο βρώμικο, η Κατερίνα Κοπάνου, εργοθεραπεύτρια και εμψυχώτρια της σημερινής δραστηριότητας, καλοσώρισε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη μας το νέο Καλοκαιρινό μήνα με τον καλύτερο τρόπο. Χαρούμενη, γλυκιά με το πιο ζεστό και φωτεινό της χαμόγελο υποδέχτηκε τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, όπου και συζήτησε μαζί τους για το καθαρό και το βρώμικο.

Πως γινόμαστε καθαροί και πώς βρώμικοι; Είναι καλό ή διασκεδαστικό κάποιες φορές να γινόμαστε βρώμικοι και τι μαθαίνουμε απ’ αυτό; Πώς κάνουμε όλοι το καθημερινό μας μπάνιο και πόσο το διασκεδάζουμε τελικά; Στη συνέχεια τα παιδιά με τους γονείς τους μεταφέρθηκαν στον αύλειο χώρο της βιβλιοθήκης όπου τους περίμεναν δυο φουσκωτές πισίνες και πληθώρα υλικών, όπως καλαμάκια, μπουκάλια, μπαλόνια, κουτάλια, αφρός ξυρίσματος, πλαστικά και αφρώδη γράμματα.

vivlioth_kath_vrwm vivlioth_kath_vrwm1 vivlioth_kath_vrwm2

Η εμψυχώτρια έδειξε στα παιδιά και τους γονείς πως μπορούμε, αφήνοντας τη φαντασία μας ελεύθερη να μετατρέψουμε το καθημερινό μας μπάνιο σε μια άκρως απολαυστική δραστηριότητα, αλλά και παράλληλα πως μέσα από αυτήν την καθημερινή ρουτίνα, ο γονιός μπορεί εύκολα, έξυπνα και διασκεδαστικά να εκπαιδεύσει το παιδί στα πρώτα βήματα του στη σωματογνωσία, τη γνώση για το δεξί και το αριστερό στο σώμα μας, τα γράμματα και τη γραφή λέξεων με πρωτότυπο τρόπο.

 

2 Ιουλίου, 10:00 – 11:00, το πρωί

«Μέρες της γης και του ουρανού»

Ζωγραφίζουμε, κάνουμε κολάζ, πάνω σε πολλά μέτρα χαρτί, τοπία της γης, χωράφια, πόλεις, δρόμους, χωριά, ζούγκλες και τοπία του ουρανού, τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια, τους γαλαξίες. Κατόπιν ενώνουμε τη γη και τον ουρανό με όλα τα μέσα που έχει εφεύρει ο άνθρωπος για να φτάσει από την γη στον ουρανό: αερόστατα, αεροπλάνα, διαστημόπλοια, σκάλες, πύραυλους, φτερά.

Με τον θεατρολόγο – μουσικό Αρτέμη Αρκουμάνη.

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

2 Ιουλίου, 11:00 – 12:00, το πρωί

«Μέρες μουσικής»

Με τα μουσικά όργανα της βιβλιοθήκης μια φορά την εβδομάδα φτιάχνουμε μικρές συνθέσεις και τραγούδια και ορίζουμε τους ήχους και τη σιωπή, τη μελωδία και τον θόρυβο, το ρυθμό και την αρρυθμία.

Με τον θεατρολόγο – μουσικό Αρτέμη Αρκουμάνη.

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

vivlioth_kath_vrwm5 vivlioth_kath_vrwm6 vivlioth_kath_vrwm7

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή