Η Μέρκελ και τα Τρί-καλα Reviewed by Momizat on . Η Μέρκελ και τα Τρί-καλα! «Χτίζετε γέφυρες ανάμεσα στις χώρες μας», είπε με νόημα η Αγκελα Μέρκελ σε ηχογραφημένο μήνυμα προς τους 350 συνέδρους της 4ης Ελληνογ Η Μέρκελ και τα Τρί-καλα! «Χτίζετε γέφυρες ανάμεσα στις χώρες μας», είπε με νόημα η Αγκελα Μέρκελ σε ηχογραφημένο μήνυμα προς τους 350 συνέδρους της 4ης Ελληνογ Rating: 0

Η Μέρκελ και τα Τρί-καλα

Η Μέρκελ και τα Τρί-καλα

Η Μέρκελ και τα Τρί-καλα! «Χτίζετε γέφυρες ανάμεσα στις χώρες μας», είπε με νόημα η Αγκελα Μέρκελ σε ηχογραφημένο μήνυμα προς τους 350 συνέδρους της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Μπορεί οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό του λεγόμενου «μεγάλου συνασπισμού» να είναι έντονες στο Βερολίνο, ωστόσο η καγκελάριος, ως καλή οικοδέσποινα, θέλησε να δώσει το στίγμα της στην εκδήλωση, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται επί γερμανικού εδάφους.

«Για μένα είναι σημαντικό να στηρίξουμε τους δήμους στις επίπονες μεταρρυθμίσεις, προς όφελος του δημότη στην καθημερινή του ζωή», είπε. Αυτά τα ιλαροτραγικά και ανακόλουθα με την τροϊκανική πολιτική ειπώθηκαν από τη Γερμανίδα Καγκελάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» Πολλές φιλοφρονήσεις και φλερταρίσματα έλαβαν χώρα αντιστοίχως από εκπροσώπους αρχών εκατέρωθεν των πλευρών, Ωστόσο το ακροατήριο, στην πλειονότητά τους δήμαρχοι, άκουγε με ανυπομονησία τους χαιρετισμούς. «Καλές οι γιορτές και τα πανηγύρια, αλλά πρέπει να περάσουμε στο ψητό», ψιθύριζαν ορισμένοι με επιφύλαξη. Και φυσικά απών δεν ήταν ο Δήμος Τρικκαίων. Το «επόμενο επεισόδιο» περιμένει ο γενικός γραμματέας του Δήμου Τρικκαίων, Γιάννης Καρυώτης, που έχει συμβάλει στην αδελφοποίηση με το βαυαρικό Amberg.

Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε ορθές πρακτικές στη φροντίδα της τρίτης ηλικίας και στην τεχνική εκπαίδευση. «Στους ηλικιωμένους δημότες προσφέρουμε ελάχιστα, με μόνο δύο σε πλήρη λειτουργία KΑΠΗ και ένα κρατικό γηροκομείο με πολλές ελλείψεις».

(Ξέχασε να τους πεις την απένταξη του Δήμου προσφάτως από αντίστοιχο πρόγραμμα…) Η ιδέα μιας διαφορετικής τεχνικής εκπαίδευσης στα Τρίκαλα ηχεί ελκυστική. «Έχουμε μια μακρά μουσική παράδοση: μουσικό λύκειο, μουσείο του Τσιτσάνη.

Ένα επαγγελματικό σχολείο στα γερμανικά πρότυπα (διττή εκπαίδευση) για την εξειδίκευση στην κατασκευή μουσικών οργάνων και την οργάνωση μουσικών εκδηλώσεων θα ήταν μια εξαιρετική επένδυση στο μέλλον». Ας ελπίσουμε πως τα ταξίδι δεν παρέμεινε μόνο αναψυχής και κάτι καλό να βγει. Αν και άλλες πληροφορίες θέλουν αυτή τη συνάντηση, να αφορά στο πώς οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν να εστιάσουν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες των Δήμων…

 

Αφήστε το σχόλιο σας