Η μεγάλη των Τρικάλων καταστροφή Reviewed by Momizat on . Φωτογραφικό “ταξίδι” στην ιστορία της πόλης Με τον πλέον εύγλωττο τρόπο αποτυπώνεται η εικόνα της μεγάλης καταστροφικής πλημμύρας που έπληξε τα Τρίκαλα το απόγε Φωτογραφικό “ταξίδι” στην ιστορία της πόλης Με τον πλέον εύγλωττο τρόπο αποτυπώνεται η εικόνα της μεγάλης καταστροφικής πλημμύρας που έπληξε τα Τρίκαλα το απόγε Rating: 0

Η μεγάλη των Τρικάλων καταστροφή

Η μεγάλη των Τρικάλων καταστροφή

Φωτογραφικό “ταξίδι” στην ιστορία της πόλης

Με τον πλέον εύγλωττο τρόπο αποτυπώνεται η εικόνα της μεγάλης καταστροφικής πλημμύρας που έπληξε τα Τρίκαλα το απόγευμα της 4ης Ιουνίου 1907.


Η φωτογραφία-ντοκουμέντο θα πρέπει να λήφθηκε το πρωί της επομένης ή μεθεπομένης ημέρας (5 ή 6 Ιουνίου 1907). Τα νερά πάντως του Ληθαίου έχουν καλύψει ολόκληρη την κεντρική πλατεία της πόλης και τους παρακείμενους δρόμους, ενώ η κεντρική γέφυρα μόλις διακρίνεται.
Διακρίνουμε επίσης τις ζημιές που έχει υποστεί το υπόστεγο του καφενείου “Η Ένωσις” στην συμβολή των οδών Αμαλίας και Ηπείρου (νυν Στέφανου Σαράφη). Τέλος κάποιες ανθρώπινες φιγούρες προσπαθούν να διασχίσουν τους πλημμυρισμένους δρόμους. Οι περιοχές γύρω από το Φρούριο (που μαζί με το παλαιό οθωμανικό ρολόι διακρίνονται καθαρά) είναι οι μόνες που δεν επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα.

Σημείωση: Η 4η Ιουνίου 1907 συνέπεσε να είναι Δευτέρα όπως και σήμερα, 110 χρόνια πριν. Καλή βδομάδα σε όλους!

Σωτήρης Κύρμπας

η εικόνα προφίλ του Sotiris Kirmpas

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή