"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Η Μεσοχώρα δεν πωλείται, δεν πνίγεται, δεν αφανίζεται!!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

…και πάμε πάλι από την αρχή. !!!

Ποιος Έλληνας πολίτης μπορεί να εμπιστευτεί και να πιστέψει τον Έλληνα Πρωθυπουργό όταν σήμερα δηλώνει: «Προχωρούμε σήμερα στην εφαρμογή των αποφάσεων που δρομολογούν ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τη χώρα μας, το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια από σήμερα.” Το πρώτο ψέμα, γιατί όπως είναι γνωστό η τελευταία απόφαση του ΣτΕ θεωρεί παράνομα τα έργα στην Μεσοχώρα, όπως και τα έργα της εκτροπής στο σύνολό τους.

Συνεχίζει: “Γι’ αυτό το έργο έχουν ήδη στο παρελθόν επενδυθεί 283 εκατομμύρια ευρώ. Για την ολοκλήρωσή του απαιτούνται άλλα 110. Και τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα και θα καλυφθούν από τη ΔΕΗ”. Ψέμα δεύτερον: Πιο νούμερο τελικά είναι το πραγματικό; Ουκ έστιν αριθμός δηλώσεων υπουργών, κυβερνητικών βουλευτών και παραγόντων που τα τελευταία χρόνια μας μίλαγαν για 500, για 800 και βάλε εκ. Ευρώ. Τέλος μιλάει για την ΔΕΗ που θα δαπανήσει τα απαιτούμενα 110 εκ ευρώ για την ολοκλήρωση των έργων. Αλήθεια πια ΔΕΗ; Αυτή που για να την πουλήσει παραλίγο να ρίξει την ίδια του την κυβέρνηση;

Παρακάτω: “Το έργο ξεκίνησε το ’86 και σταμάτησε το 2001 λόγω, όπως θυμάστε, δικαστικών εμπλοκών στην εκτροπή του Αχελώου”. Αλήθεια τις έξι συνολικά αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν παράνομα και σταμάτησαν τα έργα της εκτροπής δεν τις γνωρίζει ο Κύριος Σαμαράς; Προφανώς και τις γνωρίζει, υπολογίζει όμως αυτόν το θεσμό και τις αποφάσεις του όσο και τους υπόλοιπους δημοκρατικούς μας θεσμούς, το Σύνταγμα, το Κοινοβούλιο κλπ.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι οι τελευταίες απελπισμένες κινήσεις μιας κυβέρνησης που στόχο έχει από την μία να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει από τον Δημόσιο πλούτο και από την άλλη να προσπαθήσει να παραπλανήσει για ακόμη μια φορά του αγρότες και τους κατοίκους της Θεσσαλίας, ότι έρχεται η ανάπτυξη και η έξοδος από την κρίση που οι ίδιες του οι πολιτικές τους οδήγησαν.

Κάθε Έλληνας αλλά και κάθε Θεσσαλός πολίτης, αυτό που καθημερινά βιώνει, είναι η κοινωνική και οικονομική καταστροφή, η απαξία και η υποβάθμιση του Περιβάλλοντος και του Δημόσιου χώρου, είναι η επίθεση στην αξιοπρέπεια του. Γι αυτό κανείς και καμία δεν πρόκειται να πιστέψει σε ακόμη μια κενή προεκλογική υπόσχεση του Πρωθυπουργού.

Πολύ περισσότερο, οι Πολίτες και ιδιαίτερα οι Θεσσαλοί, μαζί με τα κινήματα υπεράσπισης του Περιβάλλοντος και των Δημόσιων αγαθών θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ματαίωση και αυτών των σχεδίων.

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα στην δημοσιότητα τα σχέδια διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας έτσι ώστε να αποκαλυφθούν τα σχέδια εκποίησης του Νερού της περιοχής.

 

“Αχελώου Ρους”

Μεσοχώρα 18 Σεπτεμβρίου 2014

axeloos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης