"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

“Η Μεσοχώρα πρωτεύουσα της Πίνδου ή φτωχός συγγενής;”…

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Με μεγάλη απορία διάβασα ένα άρθρο στην  Εφημερίδα των Συντακτών του δημοσιογράφου Γιώργου Σταματόπουλου, όπου μιλάει για συμφέροντα Εταιρειών, για την υπογραφή της Α.Ε.Π.Ο. και βάζει το ψευδεπίγραφο «Εκτροπή  του Αχελώου».

Αλήθεια  πόσες φορές πρέπει να εξηγήσουμε τι ακριβώς αφορά η απόφαση «Έγκριση Περιβαλλοντικών  Όρων»;

Για άλλη μια φορά θα πούμε πως η ΑΕΠΟ αφορά μόνο και  μόνο το ΥΗΕ Μεσοχώρας όπου το νερό θα συγκεντρωθεί, στην κατακλυζόμενη περιοχή και από την σήραγγα  Εκτροπής 7χιλ θα πάει στο Εργοστάσιο και θα παράγει καθαρή Ενέργεια 360 Γιγαβατώρες   και θα επιστρέφει στην φυσική του ροή, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή Περιβαλλοντική  μεταβολή.

Ο κ. Σταματόπουλος μιλάει για τύφλωση των Θεσμικών  Παραγόντων και Μεγαλοαγροτών της Θεσσαλίας, κουμουνιστών  και αριστερών. Επιχειρήματα αστεία!  Τι σχέση  έχουν οι Αγρότες από την λειτουργία του ΥΗΕ Μεσοχώρας;  Καμία  σχέση με την Εκτροπή.

Πώς αναφέρεται η Αιτωλοακαρνανία, από την στιγμή που είχαμε θετική γνωμοδότηση από την  Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου ανήκει η Αιτωλοακαρνανία σαν τις άλλες τρείς Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας  και Δήμου Πύλης, που επίσης γνωμοδότησαν θετικά;

Τα συμφέροντα  είναι αλλού και λάθος σάς πληροφόρησαν  κάποιοι εκφραστές μεγάλων συμφερόντων, όπου σε περιόδους αιχμής ενώ έχουν πάρει επιδοτήσεις από το Ελληνικό δημόσιο, πωλούν  0,60ευρώ την κιλοβατώρα.

Εισάγουμε ρεύμα από την Αλβανία ενώ ως Χώρα αφήνουμε ανεκμετάλλευτες  όλες τις πλουτοπαραγωγικές  πηγές, για χάρη κάποιων κουλτουριάρικων αριστερών διεθνιστών.

Η Ελλάδα έχει υπογράψει στην συνθήκη του Κιότου ώστε  έως το 2020 το 20% της παραγωγικής ενέργειας, να προέρχεται από ΑΠΕ,  ειδάλλως τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά.

Γιατί δεν αντιτίθενται στην παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από την καύση   του λιγνίτη, που έχουμε στην περιοχή της Πτολεμαΐδας  τερατογεννήσεις ,  και παιδικούς καρκίνους;

Πού είναι εδώ οι οικολογική ευαισθησία  κάποιων; Δεν ξέρω κ. Σταματόπουλε από πού κατάγεστε, αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζετε περισσότερα πράγματα για το έργο, χωρίς να σας παίρνουν κάποιοι στον λαιμό τους  που τους έχετε εμπιστοσύνη.

Όσο για τους κατοίκους της  περιοχής, σας ενημερώνω  ότι 556 κάτοικοι έχουν υπογράψει προσύμφωνα  όπου παραχωρούν οικειοθελώς τις περιουσίες τους στην ΔΕΗ  βάσει τις απαλλοτριώσεις  που προκύπτουν από τον Ν. 3734.

Αντί  λοιπόν να δώσουμε ένα ραντεβού, το οποίο εσείς προτείνετε, θα πρέπει αυτό να είναι ένα συλλογικό ραντεβού,  ώστε να επιμείνουμε στην αρχική μορφή του Νόμου, την μετεγκατάσταση στον νέο σύγχρονο  οικισμό ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από την ΔΕΗ , να γίνει όπως πρέπει σύγχρονος και λειτουργικός, ώστε η Μεσοχώρα να μην μείνει φτωχός συγγενής αλλά Πρωτεύουσα της Πίνδου.

Αυτά και πολλά άλλα έχουμε να πούμε για αυτήν την ταλαιπωρημένη περιοχή όπου βρίσκεται τόσα χρόνια, σε απομόνωση  με βασικό πρωταγωνιστή μια μικρή αλλά οργανωμένη  μειοψηφία και κάποιων κουλτουριάρικων , δήθεν οικολογο-αριστερών, να την κρατάνε όμηρο, αφήνοντάς την εξελικτικά, πολλά χρόνια πίσω”!

Βύρων Δ. Κατσίβελος

Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Πύλης

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης