Η μοναξιά του διατηρητέου Reviewed by Momizat on . Τρίκαλα 1935: Η φωτογραφία της τότε οδού Ηπείρου, κατόπιν Βασιλέως Κωνσταντίνου και νυν στρατηγού Στέφανου Σαράφη δημοσιεύθηκε στην περιοδική έκδοση “Ο Γύρος τη Τρίκαλα 1935: Η φωτογραφία της τότε οδού Ηπείρου, κατόπιν Βασιλέως Κωνσταντίνου και νυν στρατηγού Στέφανου Σαράφη δημοσιεύθηκε στην περιοδική έκδοση “Ο Γύρος τη Rating: 0

Η μοναξιά του διατηρητέου

Η μοναξιά του διατηρητέου

Τρίκαλα 1935: Η φωτογραφία της τότε οδού Ηπείρου, κατόπιν Βασιλέως Κωνσταντίνου και νυν στρατηγού Στέφανου Σαράφη δημοσιεύθηκε στην περιοδική έκδοση “Ο Γύρος της Ελλάδος” της Αθηναϊκής εφημερίδας “Ακρόπολις”, στο τεύχος του Μαρτίου 1936, μαζί με άλλες εικόνες και ενδιαφέροντα κείμενα για τα Τρίκαλα και τα Μετέωρα.
Στην συγκεκριμένη οδό που ήταν βασική αρτηρία της πόλης τότε, η μόνη οικοδομή που παραμένει και σήμερα αλώβητη είναι το διατηρητέο αρχοντικό του Ζουρνατζή. Αντίθετα ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο βάθος, που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον γερμανικό βομβαρδισμό του 1941, ανακατασκευάστηκε και αλλοιώθηκε μερικώς.
Αρχείο του συναδέλφου Σωτήρη Κύρμπα
trikala

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή