Η μοναχή Χαριτίνη νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσσάνου Reviewed by Momizat on . Η μοναχή Χαριτίνη εξελέγη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσσάνου Μετεώρων. Η εκλογή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου Η μοναχή Χαριτίνη εξελέγη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσσάνου Μετεώρων. Η εκλογή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου Rating: 0

Η μοναχή Χαριτίνη νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσσάνου

Η μοναχή Χαριτίνη νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσσάνου

Η μοναχή Χαριτίνη εξελέγη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσσάνου Μετεώρων.

Η εκλογή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

Η μοναχή Χαριτίνη νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσσάνου

Η νεοεκλεγείσα Γερόντισσα Χαριτίνη, κατά κόσμον Βασιλική Καρανάσιου, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1978.

Μεγάλωσε στα Τρίκαλα και από μικρό παιδί γαλουχήθηκε στην πίστη από τους ευσεβείς της γονείς και τα κατηχητικά σχολεία της αδελφότητος ο ΣΩΤΗΡ.

Στα μαθητικά της χρόνια πνευματικός της υπήρξε ο ενάρετος ιερομόναχος π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης.

Μετέπειτα την πνευματική της καθοδήγηση ανέλαβε ο έμπειρος Γέροντας Ισίδωρος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, ο οποίος υπήρξε και πνευματικός της οικογενείας της αλλά και της Ιεράς Μονής Ρουσσάνου.

Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Είναι καλλίφωνη και έχει πτυχίο βυζαντινής μουσικής.

Προσήλθε στην Ιερά Μονή Ρουσσάνου ως δόκιμη το 2002 σε ηλικία 25 ετών. Χειροθετήθηκε ρασοφόρα μοναχή το 2005 και Μεγαλόσχημη το 2018.

Η Γερόντισσα Χαριτίνη διακρίνεται για την απλότητα, την ταπείνωση και την καλοσύνη της. Ευχόμαστε να πορευθεί στα ίχνη της Μακαριστής Γερόντισσας Φιλοθέης, την οποία υπεραγαπούσε.

orthodoxianewsagency.gr

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή