Εξαιρετική έκθεση στην γκαλερί alma Reviewed by Momizat on . Η γκαλερί alma φιλοξενεί από την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2013 το ζωγραφικό δοκίμιο της Οδύσσειας.  Για πρώτη φορά ένας ζωγράφος εικονογραφεί όλα τ Η γκαλερί alma φιλοξενεί από την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2013 το ζωγραφικό δοκίμιο της Οδύσσειας.  Για πρώτη φορά ένας ζωγράφος εικονογραφεί όλα τ Rating: 0

Εξαιρετική έκθεση στην γκαλερί alma

Εξαιρετική έκθεση στην γκαλερί alma

Η γκαλερί alma φιλοξενεί από την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2013 το ζωγραφικό δοκίμιο της Οδύσσειας.  Για πρώτη φορά ένας ζωγράφος εικονογραφεί όλα τα γράμματα της Οδύσσειας.

odysseia1Με την ενότητα της Οδύσσειας, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης καταθέτει ένα έργο ζωής, ένα εμβληματικό εικονογραφικό σύνολο, μια μοναδική ζωγραφική ερμηνεία του ομηρικού έπους, αποτέλεσμα πολύχρονης μελέτης, έρευνας και πειραματισμού. Με μεγαλύτερη ή μικρότερη αφαίρεση, ρευστές καμπύλες και υποβλητικές χρωματικές κλίμακες αφηγείται την ιστορία του Οδυσσέα, τις περιπέτειες του μυθικού ταξιδευτή σ’ έναν κόσμο άγνωστο και μυστήριο, τον κίνδυνο και την πάλη με το υγρό στοιχείο, με θεούς και τέρατα, τον νόστο και την προσμονή της επιστροφής. Με την Οδύσσεια, ο Κοκκινίδης αποκαλύπτει μια μοναδική έκφραση και ταυτόχρονα την ποιότητα και το εύρος των μορφοπλαστικών και πνευματικών του ενδιαφερόντων, το ουμανιστικό περιεχόμενο και την ιθαγένεια της πλαστικής του γλώσσας, τις ηθικές αξίες και την ποιητική της, τη δύναμη και την αλήθεια των συμβόλων και των μηνυμάτων της.

ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ

ΚΕΙΜΕΝΑ: Δ.Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ

 

Ιστορικός Τέχνης

Γιάννης Μπόλης

Επιμελητής στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας