"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Η «Οικολογική Θεσσαλία» για τα νεκρά πτηνά της Κάρλας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το δελτίο τύπου του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας (Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας- Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου), αναφορικά με τον εντοπισμό νεκρών πουλιών στον ταμιευτήρα της Κάρλας.
Είναι η πρώτη φορά, εξ’ όσων γνωρίζουμε, που προκύπτει τέτοιο σημαντικό πρόβλημα σε πτηνά της περιοχής, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο, έως τώρα, ζήτημα των νεκρών ψαριών, που είχε εμφανιστεί κατά περιόδους, είτε λόγω έλλειψης οξυγόνου, είτε για πιθανούς λόγους τοξικότητας των υδάτων.
Και είναι ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε αρκετά άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα που, δυστυχώς, προέκυψαν στη Θεσσαλία τους τελευταίους μήνες.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις το πρόβλημα και οι αρμόδιοι φορείς να καταφέρουν να το αντιμετωπίσουν χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις, ευχόμαστε, επίσης, να μην οφείλεται το συμβάν σε άστοχες παρεμβάσεις υπευθύνων για τη διαχείριση των υδάτων του ταμιευτήρα.
Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες της και σε συνεργασία με κάθε συναρμόδιο φορέα να δώσει λύση στο πρόβλημα και να ξεκινήσει αμέσως η περισυλλογή των ασθενών πτηνών. 
Ο νέος πλούτος της ορνιθοπανίδας στην περιοχή πρέπει να προστατευτεί για πλείστους λόγους, περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτισμικούς.
Προστατεύοντας και αξιοποιώντας την βιοποικιλότητα, προστατεύουμε το μέλλον μας και αυτό των επόμενων γενεών.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης