Η ομιλία Σκρέκα κατά την πρόταση μομφής Reviewed by Momizat on . Δριμεία επίθεση του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. κατά της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας. Κέρδισε δε τ Δριμεία επίθεση του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. κατά της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας. Κέρδισε δε τ Rating: 0

Η ομιλία Σκρέκα κατά την πρόταση μομφής

Η ομιλία Σκρέκα κατά την πρόταση μομφής

Δριμεία επίθεση του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. κατά της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας. Κέρδισε δε το παρατεταμένο χειροκρότημα των συναδέλφων του προκάλεσε καθώς μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας, φέρνοντας μπροστά σε όλους το δίλημμα που υπάρχει. Συνέχιση της προσπάθειας και έξοδος από τη κρίση ή επιστροφή δεκαετίες πίσω;…

Ο κ. Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι το κτίριο της ΕΡΤ, με αφορμή το οποίο κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας, ανήκει στον Ελληνικό λαό και δεν μπορεί να παραδίνεται σε μια χούφτα καταληψίες. Υπογράμμισε ότι «το βασικό ερώτημα που καλούμαστε εμείς να απαντήσουμε ως υπεύθυνοι πολιτικοί, είναι αν η λύση στο πρόβλημά μας είναι ο κρατισμός και η αύξηση του κράτους που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ή το κυνήγι των επενδυτών και οι απειλές του κυρίου Τσίπρα για χειροπέδες σε όποιους έρθουν να επενδύσουν τα χρήματα τους δημιουργώντας θέσεις εργασίας αλλά και αυξάνοντας τη φορολογητέα ύλη».

Ο κ. Κ. Σκρέκας στράφηκε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «το ρολόι σας κύριες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έχει σταματήσει το 1981… Υπόσχεστε τα πάντα σε όλους και κοροϊδεύετε τον κόσμο».

Με έμφαση δε στάθηκε στα «ναι και στα όχι» που καλείται να πει σήμερα κάθε υπεύθυνος πολιτικός: Όχι στον κρατισμό, ναι στο μικρό , ευέλικτο και λειτουργικό κράτος. Όχι στις παράνομες καταλείψεις  ναι στη νομιμότητα που χαλάρωσε από το 81 και μετά. Όχι στον εκφοβισμό των επενδυτών, ναι στην επιχειρηματικότητα και ιδίως στη επιχειρηματικότητα των νέων. Όχι στις ανέξοδες υποσχέσεις ναι στις δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις. Όχι στον Λαικισμό και τη Δημαγωγία ναι στο ρεαλισμό και την αλήθειά. Όχι στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ναι στην Κυβέρνηση της υπευθυνότητας, της αλήθειας και του ρεαλισμού».

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κώστα Σκρέκα:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Καλούμαστε σήμερα στο κοινοβούλιο να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε, , αναφορικά με  την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει κατά της η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούντος του κ. Τσίπρα αμέσως μετά την έλευση του από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Για να αποφασίσει ο οποιοσδήποτε,  θα πρέπει  να εξετάσει τις βασικές αιτίες για τις οποίες προχώρησαν σε αυτήν την πράξη και οι οποίες περιγράφονται και στην επιστολή που κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής και αυτές περιγράφονται με λίγες γραμμές.

Πρώτον Οι διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας με αφορμή την αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ

Και Δεύτερον η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της όπως λένε βάρβαρης οικονομικής πολιτικής.

 

Και ρωτάω κύριες και κύριοι συνάδελφοι, αποτελεί παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας η απελευθέρωση ενός δημοσίου κτηρίου το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη από μια χούφτα καταληψίες όπως ο κ Τσίπρας ανέφερε στην ομιλία του?

Είναι παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας όταν ελευθερώνονται δημόσια κτήρια για να δωθούν πίσω στον Ελληνικό λαό προς χρήση, έναν Ελληνικό λαό που έχει πληρώσει για να κατασκευαστούν και πληρώνει με θυσίες του μισθούς αυτών που τα λειτουργούν?

Σε ποιον ανήκει το μέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στους εργαζομένους ή στους φορολογούμενους πολίτες που πληρώνουν για όλα?

Σε ποιον ανήκουν όλα τα δημόσια κτήρια, οι δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, οι κρατικές επιχειρήσεις?

Δεν ανήκουν σε όλους τους έλληνες πολίτες που με αίμα σήμερα πληρώνουν  με τους φόρους τους για να συντηρούνται όλα τα παραπάνω?

 

Περιέγραψαν με δεινότητα πολλοί συνάδελφοι των κομμάτων της αντιπολίτευσης  τα αποτελέσματα της πολιτικής, που εφαρμόζεται σήμερα στη χώρα μας.

Και όλοι συμφωνούμε ότι πράγματι  πολλοί συνάνθρωποί μας περνάνε πολύ δύσκολα, ότι οι φόροι που επιβάλλονται έχουν ξεπεράσει τη φοροδοτική τους ικανότητα και ότι η ανεργία η οποία αφαιρεί το οποιοδήποτε εισόδημα μικρό λη μεγάλο  από την οικογένεια έχει φέρει σε δεινή κατάσταση πολλά νοικοκυριά.

Το βασικό ερώτημα που καλούμαστε εμείς να απαντήσουμε ως υπεύθυνοι πολιτικοί, είναι ποια είναι η λύση σ’ αυτές τις διαπιστώσεις.

Είναι η λύση ο κρατισμός και η αύξηση του κράτους που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ? Είναι λύση το κυνήγι των επενδυτών και οι απειλές του κυρίου Τσίπρα για χειροπέδες σε όποιους έρθουν να επενδύσουν τα χρήματα τους δημιουργώντας θέσεις εργασίας αλλά και αυξάνοντας τη φορολογητέα ύλη?

Είναι λύση η κατάληψη Δημοσίων Κτηρίων και υπηρεσιών?

Είναι λύση η άρνηση στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας όταν αυτή παραμένει καθημαγμένη και βορρά στους επιτηδείους δεκαετίες τώρα?

Είναι λύση να υπόσχεστε καταργήσεις σε φόρους από τη μία, αυξήσεις στις συντάξεις και των μισθών από την άλλη?

Είναι λύση να κρατάτε ένα λαό σε σύγχυση και να του λέτε πράγματα που δεν στέκουν?

Το ρολόι σας κύριες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έχει σταματήσει το 1981 κλείνετε το μάτι στους δημοσίους υπαλλήλους και υπόσχεστε δουλειά στους ανέργους,  μιλάτε για επαναφορά συντάξεων και μισθών στα προ κρίσης επίπεδα ενώ ταυτόχρονα διαβεβαιώνεται για μείωση φορολογίας, διατυμπανίζετε πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά το καλοκαίρι υπερασπιζόσασταν τους φοροφυγάδες που συλλαμβάνονταν να μην εκδίδουν αποδείξεις.

Υπόσχεστε τα πάντα σε όλους και κοροϊδεύετε τον κόσμο. Γιατί το κάνετε αυτό κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Τι κερδίζετε μ’ αυτό? Δεν καταλαβαίνεται ότι τα ψέματα τελείωσαν, ότι μια βασική αιτία που βρισκόμαστε στην παρούσα κατάσταση σήμερα είναι ότι πολλοί πολιτικοί δεν παρουσίαζαν την πραγματική κατάσταση στους πολίτες?

 

Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς δίνει τη μάχη των μαχών με τους δανειστές μας, μια μάχη που έχει σα σκοπό από την μια να διασφαλίσει ότι οι εταίροι μας έχουν κατανοήσει καλά ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα λήψεις περιοριστικών μέτρων σε μισθούς και συντάξεις  και από την άλλη τους πείσει ότι η πολιτική της λιτότητας πρέπει να αλλάξει. Και για να γίνει αυτό βασική προϋπόθεση είναι  η οριστική λύση στο θέμα του χρέους. Στην αρχική ερώτηση λοιπόν κύριες και κύριοι συνάδελφοι, και στα διλήμματα που αυτή προβάλει απαντώ :

Όχι στον κρατισμό, ναι στο μικρό , ευέλικτο και λειτουργικό κράτος

Όχι στις παράνομες καταλείψεις  ναι στη νομιμότητα που χαλάρωσε από το 81 και μετά

Όχι στον εκφοβισμό των επενδυτών, ναι στην επιχειρηματικότητα και ιδίως στη επιχειρηματικότητα των νέων

Όχι στις ανέξοδες υποσχέσεις ναι στις δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις

Όχι στον Λαικισμό και τη Δημαγωγία ναι στο ρεαλισμό και την αλήθειά

όχι στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

ναι στην Κυβέρνηση της υπευθυνότητας, της αλήθειας και του ρεαλισμού».

 

(Από το πολιτικό γραφείο)

Αφήστε το σχόλιο σας