Η ομιλία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ Τρικκαίων για το Πολυτεχνείο Reviewed by Momizat on . Ο ξεσηκωμός στο πολυτεχνείο , το Νοέμβρη του 1973 αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, ορόσημο της λαϊκής πάλης σε μία από τις δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορία Ο ξεσηκωμός στο πολυτεχνείο , το Νοέμβρη του 1973 αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, ορόσημο της λαϊκής πάλης σε μία από τις δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορία Rating: 0

Η ομιλία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ Τρικκαίων για το Πολυτεχνείο

Η ομιλία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ Τρικκαίων για το Πολυτεχνείο

laikiΟ ξεσηκωμός στο πολυτεχνείο , το Νοέμβρη του 1973 αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, ορόσημο της λαϊκής πάλης σε μία από τις δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορίας , του λαϊκού μας κινήματος .

Στο λαϊκό αυτό ξεσηκωμό , μαζί με το σύνθημα ‘ψωμί-παιδία –ελευθερία’ προβλήθηκαν και τα συνθήματα –στόχοι  ‘κάτω η χούντα’ , έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ’. Επομένως είχε μήνυμα πολιτικό, ανατρεπτικό αντιαμερικανικό, αντιιμπεριαλιστικό. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου δεν ήταν ‘φοιτητικός ‘ ξεσηκωμός , ‘όπως επίσης προβάλουν οι απολογητές του συστήματος .

Στο πολυτεχνείο εκφράστηκε η σύνδεση του φοιτητικού κινήματος με το εργατικό κίνημα, Πήρε το χαρακτήρα μαζικής λαϊκής εξέγερσης και σήμανε την αρχή του τέλους της στρατιωτικής δικτατορίας . Η εξέγερση του πολυτεχνείου ήταν πράξη κόντρα στη νομιμότητα της αστικής εξουσίας με την συγκεκριμένη πολιτική μορφή της , τη δικτατορία και τους νόμους της . Ήταν πράξη ανυπακοής και απειθαρχίας στο καθεστώς της.

Σήμερα που ο καπιταλισμός δείχνει με τρόπο τραγικό για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τα όρια του , ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να ικανοποίηση τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα για το λαό μας μπαίνουν πολύ πιο προωθημένα αιτήματα και στόχοι.

Σήμερα , στο έδαφος της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης , έχει γεννηθεί η ανάγκη της καπιταλιστικής εξουσίας να αναμορφώσει το πολιτικό της σύστημα, να αντικαταστήσει τα φθαρμένα κόμματα της αστικής διακυβέρνησης με νέα, αλλά και να αξιοποιηθεί η ναζιστική και εγκληματική δράση της χρυσής αυγής. Αποτελεί χρέος να απομονωθεί από το λαό  η ναζιστική χρυσή αυγή, να αποκαλυφθεί η βρώμικη λάσπη που εκτοξεύει και τα τερατώδη ψέματα της υπέρ των άθλιων πρωταγωνιστών της χούντας . να αποκαλυφθεί ότι ο αντικομουνισμός ήταν η επίσημη  ιδεολογία της στρατιωτικής δικτατορίας , αλλά και του κράτους  και των αστικών κομμάτων που έστρωσαν το δρόμο για την επιβολή της .

Πρέπει να αποκρουστεί και να καταδικαστεί από το λαό η – χρηματοδοτούμενη και με προγράμματα σήμερα – εκστρατεία της ΕΕ για την προώθηση της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, της ταύτισης του κομμουνισμού με το τέρας του ναζισμού – φασισμού που είναι γέννημα του καπιταλισμού. Να απορριφθεί και να απομονωθεί κάθε προσπάθεια και ενέργεια που επιδιώκει να ταυτίσει την εγκληματική δράση της ΧΑ με την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Μονάχα ο λαός οργανωμένος στο  ταξικό εργατικό κίνημα ,  μπορεί να  αποκρούσει και να βάλει τέλος στα  βάρβαρα μέτρα  που συνεχώς του επιβάλουν οι κυβερνήσεις  που υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία , για να μην πληρώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης , αλλά και της όποιας καπιταλιστικής ανάπτυξης που τρέφεται από την εκμετάλλευση των εργαζομένων , γεννά τη μαζική φτώχεια και εξαθλίωση .

Απαιτείται η συστράτευση και συμπόρευση  της εργατικής τάξης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου για την ριζική ανατροπή , την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων , τη διαγραφή όλου του χρέους , την κατάργηση των μνημονίων, την αποδέσμευση από την Ε.Ε , το ΝΑΤΟ, για την Εργατική Λαϊκή Εξουσία .

Η μάχη για ψωμί , δουλεία , μόρφωση , υγεία , κοινωνικές παροχές είναι όσο ποτέ άλλοτε δεμένη με το στόχο της ανατροπής της εξουσίας των αστών, Αυτό είναι το μοναδικό επίκαιρό περιεχόμενο της λαϊκής ενότητας

Αυτό είναι το επικαιροποιημένο μήνυμα της εξέγερσης του πολυτεχνείου.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ΚΚΕ καλούμε τον τρικαλινό λαό στην συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν το

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ -Σύλλογος Γυναικών – ΜΑΣ – Επιτροπή Ειρήνης

στις 17 Νοέμβρη κ ώρα 11.30 στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι

ΚΑΪΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΙΑΤΙΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΑΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή