Η Οριάννα Φαλάτσι “ζωντανεύει” στο Δημοτικό Θέατρο Reviewed by Momizat on . «Γράμμα σ’ ένα παιδί…» Της Μάρως Μπουρδάκου   με την Ζέτα Δούκα   αιθ. Δημοτικού Κινηματογράφου Μύλου Ματσόπουλου Τετάρτη  23  Οκτωβρίου 2013,  21:00 «Γράμμα σ’ ένα παιδί…» Της Μάρως Μπουρδάκου   με την Ζέτα Δούκα   αιθ. Δημοτικού Κινηματογράφου Μύλου Ματσόπουλου Τετάρτη  23  Οκτωβρίου 2013,  21:00 Rating: 0

Η Οριάννα Φαλάτσι “ζωντανεύει” στο Δημοτικό Θέατρο

«Γράμμα σ’ ένα παιδί…»

Της Μάρως Μπουρδάκου

 

με την Ζέτα Δούκα

 

αιθ. Δημοτικού Κινηματογράφου Μύλου Ματσόπουλου

Τετάρτη  23  Οκτωβρίου 2013,  21:00

 

grammaTrikala_35x50Η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς σε  πόλεις της Ελλάδας και της Σουηδίας, συνεχίζει το ταξίδι της στα Τρίκαλα, σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.

Για πρώτη φορά στη σκηνή το Best Seller της Οριάνα Φαλάτσι «Γράμμα σ’ ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ», ένα  βιβλίο που συγκίνησε  τον κόσμο από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την Μέση Ανατολή στην Λατινική Αμερική, από την Κίνα στην Ιαπωνία, από την Ινδία στο Ιράν και το Μπαγκλαντές, όπου κι αν ταξίδεψε αυτό το μυθιστόρημα συγκλόνισε και αναγνωρίσθηκε ως αριστούργημα.

Ένα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συγκλονίζει με τον ωμό ρεαλισμό του τις συνειδήσεις ανδρών και γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια γυναικεία φωνή ακούγεται – μια ανύπαντρη γυναίκα που έχει στα σπλάχνα της ένα παιδί. Η γυναίκα αυτή δεν έχει όνομα,  ούτε αποκαλύπτει την κοινωνική της θέση. Άλλωστε δεν έχει νόημα. Αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε γυναίκα. Πως αντιμετωπίζεται από τον περίγυρο της. Από τον πατέρα του παιδιού,  τους γονείς της, τον εργοδότη της. Πως μπορεί να νιώσει μια γυναίκα όταν θέλει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και κανείς άλλος δεν το θέλει. Ακόμα και το ίδιο το παιδί..

Αν το μωρό αυτό που βρίσκεται ακόμα μέσα στην κοιλιά και καταλάβαινε  όλο αυτό που συμβαίνει, μπορούσε να μιλήσει, τι θα έλεγε;

Θα επέλεγε αυτό να γεννηθεί;

Ο μονόλογος γίνεται σχεδόν μια εξομολόγηση. Ο πατέρας του παιδιού, η φίλη,  ο γιατρός,  η μοντέρνα γιατρός, το αφεντικό της δουλειάς  και οι γονείς. Όλοι μάρτυρες  μιας συμβολικής δίκης στην οποία αποφασίζεται η καταδίκη, που επιβεβαιώνει ότι η γυναίκα είναι πάντα ένοχη. Είναι?

 

Info

Παράσταση: Τετάρτη  23 Οκτωβρίου 2013,  21:00

Χώρος: αιθ. Δημοτικού Κινηματογράφου Μύλου Ματσόπουλου

Εισιτήρια:  προπώληση, μαθητικό,  φοιτητικό, ανέργων, 10 ευρώ, κανονικό 12 ευρώ

Πληροφορίες: 6977592463

Προπώληση εισιτηρίων :  Βιβλιοπωλείο Κηρήθρες τηλ. 2431038660

Facebook:

Σελίδα της παράστασης: http://www.facebook.com/pages/Γράμμα-σ-ένα-παιδί-με-την-Ζέτα-Δούκα/365402100139128?sk=wall

 

Ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο: Μάρω Μπουρδάκου

Σκηνοθεσία: Μάνος Πετούσης

Σκηνογραφία – κοστούμι: Νίκος Καλαϊτζίδης

Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης

Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης

Φωτογραφίες: Δημοσθένης Γαλλής

Παίζει η Ζέτα Δούκα

Συνεργάζεται ο θεατρολόγος Γιώργος Κατσαντώνης

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή