"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

«Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ…» της Μαρούλας Κλιάφα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα ακόμα εξαιρετικό έργο δια χειρός Μαρούλας Κλιάφα. Κυκλοφόρησε ήδη το νέο βιβλίο της «Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ…», για την Εκπαίδευση στη Δυτική Θεσσαλία μετά την ενσωμάτωση στο ελληνικό κράτος 1881-1950.

PAIDEIA PAIZEI MAROYLA KLIAFA

Η συγκεκριμένη εργασία, όπως σημειώνουν οι εκδόσεις Κέδρος που φρόντισαν την έκδοση, είναι βασισμένη σε πρωτογενές αρχειακό υλικό, ειδήσεις και σχόλια του Τύπου καθώς και μαρτυρίες παλαιών μαθητών και σκιαγραφεί κατά τρόπο αποκαλυπτικό την πορεία της εκπαίδευσης στη Δυτική Θεσσαλία από το 1881 ως το 1950. Το βιβλίο δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ειδήμονες, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν με τρόπο ευχάριστο αλλά και τεκμηριωμένο μια πτυχή της πρόσφατης ιστορίας μας.

Η συγγραφέας προσεγγίζει το θέμα της εκπαίδευσης σε συνάρτηση με τα πολιτικοκοινωνικά γεγονότα της εποχής, τις συμπεριφορές των τοπικών κοινωνιών και τις κατά καιρούς απόπειρες εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης, οι οποίες συνήθως τορπιλίζονταν από συντεχνιακά συμφέροντα και στενοκέφαλες πολιτικές.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται σε μια ιστορία χωρίς τέλος. Εξ ου και ο περιπαικτικός τίτλος Η Παιδεία παίζει…

Συγχαρητήρια και ευχές για κυκλοφοριακές επιδόσεις.

Κ.Τ.

ENHMEΡΩΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης