Η Παναγιώτα Δριτσέλη για την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών Reviewed by Momizat on . Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για την επιδείνωση των συνθηκών ζωής εκατομμυρίων Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για την επιδείνωση των συνθηκών ζωής εκατομμυρίων Rating: 0

Η Παναγιώτα Δριτσέλη για την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Παναγιώτα Δριτσέλη για την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για την επιδείνωση των συνθηκών ζωής εκατομμυρίων γυναικών στην χώρα μας, πάρα πολλές εκ των οποίων εκτός από την οικονομική και ψυχολογική βία βιώνουν και την σωματική. Την ίδια στιγμή χιλιάδες γυναίκες θύματα εμπορίας ανθρώπων δεν προστατεύονται από το θεσμικό πλαίσιο, ενώ οι περισσότερες δομές υποστήριξης βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η ανεργία των γυναικών ανέρχεται σήμερα σε ποσοστά που ξεπερνούν το 30%, ενώ για τις ηλικίες κάτω των 25 ετών φτάνει στο 65%. Παράλληλα βυθίζονται θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών, ενώ ταυτόχρονα η απορρύθμιση των εργασιακών κεκτημένων και η οικονομική εκμετάλλευση οργιάζουν σε όλα τα επίπεδα.

Η αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και η ισχυροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών οφείλουν να αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες. Ο αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας αποτελεί τη μόνη διέξοδο. Μόνο με την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης θα καταστεί εφικτή η πραγματική χειραφέτηση των γυναικών και έχουμε χρέος να παλέψουμε όλοι γι’ αυτό.

Αφήστε το σχόλιο σας