Η παράδοση ενώνει 37 Πολιτιστικούς Συλλόγους στην Καλαμπάκα Reviewed by Momizat on . Ενώνουν τις δυνάμεις τους 37 Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Καλαμπάκας, διοργανώνοντας την 1η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων, την ερχόμενη Κυριακή 25 Ι Ενώνουν τις δυνάμεις τους 37 Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Καλαμπάκας, διοργανώνοντας την 1η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων, την ερχόμενη Κυριακή 25 Ι Rating: 0

Η παράδοση ενώνει 37 Πολιτιστικούς Συλλόγους στην Καλαμπάκα

Η παράδοση ενώνει 37 Πολιτιστικούς Συλλόγους στην Καλαμπάκα

Ενώνουν τις δυνάμεις τους 37 Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Καλαμπάκας, διοργανώνοντας την 1η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων, την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκινά στις 7.30 το απόγευμα, με τη συγκέντρωση των πέντε Ομάδων στο Δημαρχείο Καλαμπάκας και στη συνέχεια πορεία και παρέλαση μέχρι το χώρο της εκδήλωσης, με ώρα έναρξης στις 8.30 μ.μ. Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπάκας “Τα Μετέωρα” Νίκος Κοσβύρας, με την όλη εκδήλωση να τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας και με την φροντίδα της Οργανωτικής Επιτροπής που αποτελείται από τους Κατερίνα Μπέλλου-Ζήκα, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης, Χαράλαμπο Ζούζουλα, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γάβρου και Δημήτριο Παπακώστα, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεόπετρας. Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν πέντε Ομάδες Πολιτιστικών Συλλόγων, με 1η των Συλλόγων Βλάχων της ορεινής Καλαμπάκας από την Παναγία, το Μαλακάσι, το Ορθοβούνι, την Καλομοίρα, το Ματονέρι και τη Νέα Ζωή, με υπεύθυνη την Κατερίνα Καταραχιά, πρόεδρο του Συλλόγου Παναγίας. Η 2η Ομάδα είναι των καραγκούνηδων, με συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων Συλλόγων από την Βασιλική, Θεόπετρα, Σαρακίνα και Βυτουμά, με υπεύθυνη την Βίκυ Σαμαρά, πρόεδρο του Συλλόγου Βασιλικής, ενώ η 3η Ομάδα είναι της Χορευτικής Ενότητας Καλαμπάκας από τις περιοχές Καλαμπάκα, Καστράκι, Διάβα, Κρύα Βρύση, Κερασιά, Αύρα, και Βλαχάβα-“Παλαιοπαναγίτσα”, με υπεύθυνο τον Δημήτριο Χαρίση, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Διάβας. Η 4η Ομάδα προέρχεται από τα Χάσια με τα χορευτικά τμήματα Συλλόγων Αγιοφύλλου, Θεοτόκου, Ασπροκκλησιάς, Οξύνειας, Ξηροκάμπου, Κακοπλευρίου, Αγναντιάς, Σκεπαρίου, Αγίου Δημητρίου, Γάβρου, Βλαχάβας-“Παπαθύμιου” και Λογγά, με υπεύθυνους τους Ζήση Καραγιάννη, μέλος του Συλλόγου Αγιοφύλλου και Ουρανία Παπακώστα, πρόεδρο του Συλλόγου Ξηροκάμπου. Τέλος, την 5η Ομάδα αποτελούν οι Βλάχοι Ασπροποτάμου, από τις περιοχές Πολυθέα, Τζούρτζια, Χαλίκι, Καλλιρόη, Κατάφυτο, Αμάραντο, Καστανιά και Κλεινοβό, με υπεύθυνους τους Κατερίνα Μπέλλου-Ζήκα, πρόεδρο του Συλλόγου Κρύας Βρύσης και Δημήτρη Παπακώστα, πρόεδρο του Συλλόγου Θεόπετρας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή