Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων σε ενημερωτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Πολιτισμού Κλιάφα Reviewed by Momizat on . Η ομάδα μας που ασχολείται με το πρόγραμμα «Παραδοσιακοί Οικισμοί» επισκεφθήκαμε την Πέμπτη 24/4/2014 τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Κλιάφα στην πόλη μας και ε Η ομάδα μας που ασχολείται με το πρόγραμμα «Παραδοσιακοί Οικισμοί» επισκεφθήκαμε την Πέμπτη 24/4/2014 τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Κλιάφα στην πόλη μας και ε Rating: 0

Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων σε ενημερωτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Πολιτισμού Κλιάφα

Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων σε ενημερωτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Πολιτισμού Κλιάφα

Η ομάδα μας που ασχολείται με το πρόγραμμα «Παραδοσιακοί Οικισμοί» επισκεφθήκαμε την Πέμπτη 24/4/2014 τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Κλιάφα στην πόλη μας και ενημερωθήκαμε από την κα Μαρούλα Κλιάφα για τον παραδοσιακό οικισμό «Βαρούσι» μέσα από φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες που η ίδια μας έδωσε όντας «Βαρουσιώτισσα» όπως μας είπε.

Επίσης μας έδειξε φωνογραφίες και μας μίλησε για του παλιούς οικισμούς, για τα πλινθόκτιστα του κάμπου, μας έδειξε τα καλαμένια ταβάνια(το λεγόμενο «τσατμά»), υλικό της περιοχής μας και μας έδωσε ένα κομμάτι «πλιθί», υλικό με το οποίο χτίζονταν τα σπίτια του κάμπου. Το αγγίξαμε, το νιώσαμε και είδαμε τη διαφορά των οικισμών τότε-σε αρμονία με το περιβάλλον -ως τις μέρες μας σε οικήματα που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τις ανάγκες μας. Οι πληροφορίες που έδωσε σε εμάς και στην υπεύθυνη καθηγήτρια μας κα Αστρίτη που συντονίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν πολύ σημαντικές για την εργασία μας.

Ευχαριστούμε την κα Κλιάφα γιατί απάντησε με υπομονή σε όλες μας τις ερωτήσεις και μας ταξίδεψε στην πόλη μας σε παλιότερες αποχές αλλά και για τα αναψυκτικά που μας πρόσφερε για να μας ξεδιψάσει.

Η περιβαλλοντική ομάδα Β2-Β4, Γ2-Γ4

του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή