"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Η Πιαλεία Τίμησε τον Ήρωα της Βασίλη Τσιαβαλιάρη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των 14ων Τσιαβαλιαρείων που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Νοέμβριου στις 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Πιαλείας παρουσία αρκετού κόσμου και Επισήμων, κάτω από μία ηλιόλουστη ημέρα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άρχισε με την Επιμνημόσυνη Δέηση, που τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος κ.κ. Χρυσόστομος Νάσης, συνεπικουρούμενος από Ιερέα της Ενορίας Πιαλείας Πατέρα Φώτιο Κωτούλα, τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Λάζαρο Σταυραντώνη,και από Ιερείς της Περιοχής και της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα ο οποίος καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους , αναφέρθηκε στο Ήρωα Βασίλη Τσιαβαλιάρη που θυσιάστηκε στο βωμό της Ελευθερίας, που εμείς απολαμβάνουμε σήμερα αποτέλεσε και θα αποτελεί φωτεινό φάρο.

Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Ευχαρίστησε θερμά τον καθηγητή Ανδρέα Φρετζάγια που φιλοτέχνησε τον Ανδριάντα, και το πρώην Πρόεδρο της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Πολυχρόνη Βασιλόπουλο.

Χαιρετισμό έκαναν ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νικόλαος Λεμονάς, οι βουλευτές κ. Ηλίας Βλαχογιάννης , ο κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Τσίγκας. Και η βουλευτής του Σ.Ρ.Ι.Ζ.Α Κ. Παναγιώτα Δριτσέλη ενώ Χαιρετιστήρια επιστολή έστειλε ο Βουλευτής κ. Κων/νος Σκρέκας ο οποίος ευχαριστούσε για την τιμητική πρόσκληση που του έγινε αλλά λόγω της ανάληψης των νένω του καθηκόντων δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση. Ακολούθησε η παρουσίαση του 1ου Πολεμικού Ανακοινωθέντος Έπους 28ης Οκτωβρίου 1940, Προσκλητήριο των πεσόντων, και η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και του φορείς. Στην συνέχεια ακούστηκαν τραγούδια εποχής 1940 από την Μουσική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, και στην συνέχεια ακολούθησε η Κεντρική Ομιλία από την κ. Ευαγγελία Γουγουλάκη πρώην Δν/τρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα της 15ης Αυγούστου 1940, και στον ήρωα Βασίλη Τσιαβαλιάρη η θυσία του οποίου ας γίνει σεκαιρό φαινομενικής Ειρήνης ο φάρος στους δικούς μας αγώνες, στις δικές μας Αντιστάσεις, στα δικά μας ΟΧΙ. Έπειτα έγινε η απαγγελία ποιημάτων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας, ο Ύμνος της Πιαλείας, Τέλος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η Ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

 

stavalaria4 tsavalaria3 tsavalaria2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης