"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Η πικρή αλήθεια για τη γέφυρα της Διάβας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επειδή πλέον έχει γίνει ένα μικρό σίριαλ για το πότε και πώς θα ανακατασκευαστεί η πεσμένη γέφυρα Διάβας, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε την αλήθεια για τον κόσμο και τους επαγγελματίες που πλήττονται από αυτή την καταστροφή.

Όπως αποδεικνύεται, η κήρυξη του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που ήταν να πάμε σε κατ’ ευθεία ανάθεση του έργου σε κάποιον με τη μορφή κατ’ επείγοντος.

Έτσι, η δημοπράτηση του έργου, που θα γίνει από την Περιφέρεια Θεσσαλία, σημαίνει ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων ο εργολάβος θα εγκατασταθεί στη γέφυρα και θα αρχίσει τις εργασίες αποκατάστασης τον ερχόμενο Ιούνιο με Ιούλιο. Κι αυτό εφόσον δεν υπάρξει καμία ένσταση επί της έγκριση δημοπράτησης, διότι αυτό θα σήμαινε μία ακόμη εξάμηνη καθυστέρηση.

Η συνάντηση την Παρασκευή στην Αθήνα με τον Υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη δεν έγινε όπως είχε σχεδιαστεί, αλλά κυριολεκτικά «στο πόδι», μια που ο Υπουργός πήγαινε εσπευσμένα στο Μαξίμου, και απουσία των τριών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, υπάρχουν οι δεσμεύσεις ότι το έργο θα ενταχθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου στον προϋπολογισμό, με αρχικό ποσό τα 4,6 εκ. ευρώ, ποσό που σαφώς παραπέμπει σε αυτό που ανέφερε ο Δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου το Σάββατο «γέφυρα από την αρχή», (η γέφυρα Πύλης-Αγίου Βησσαρίωνα, που παραδόθηκε το 2014, ήταν 210 μέτρων με αρχικό προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ).

Συμπερασματικά, όλοι εύχονται και ελπίζουν το έργο θα παραδοθεί πριν αρχίσει ο επόμενος χειμώνας του 2016, αν και αναμφισβήτητα ο εργολάβος θα έχει περιθώριο παράδοσης τουλάχιστον ενός έτους (ίσως και 2 έτη) και κανένας δεν θα μπορεί να τον πιέσει να το κάνει σε 4-5 μήνες!

Το ερώτημα είναι τί θα γίνει μέχρι τότε για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της δυτικής πλευράς του Πηνειού και για το κατεστραμμένο αποχετευτικό δίκτυο

εφημερίδα

ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης