Η πιο σημαντική δομή στα Τρίκαλα, το Κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες Reviewed by Momizat on . Εξαιρεικά σημαντική η δομή που εγκαινιάστηκε χθες στα Τρίκαλα. Πρόκειται για το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών, που θα λειτουργεί στον πολυχώρο όπου Εξαιρεικά σημαντική η δομή που εγκαινιάστηκε χθες στα Τρίκαλα. Πρόκειται για το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών, που θα λειτουργεί στον πολυχώρο όπου Rating: 0

Η πιο σημαντική δομή στα Τρίκαλα, το Κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες

Η πιο σημαντική δομή στα Τρίκαλα, το Κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες

Εξαιρεικά σημαντική η δομή που εγκαινιάστηκε χθες στα Τρίκαλα. Πρόκειται για το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών, που θα λειτουργεί στον πολυχώρο όπου στεγάζεται το Ε΄ΚΑΠΗ, στην πλατεία της ΔΕΗ.
Παρούσα η γραμματέας Ισότητας κ. Μαρία Κόλλια, επίσημοι και αρκετός κόσμος.
Το Κέντρο ουσιαστικά αποτελεί μια προσπάθεια στη συμβολή ενός σιωπηλού “πολέμου” εντός ζευγαριών. Του “πολέμου” της άσκησης βίας πολλών ειδών (σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική) που δέχονται οι γυναίκες από τους άνδρες σε διάφορα στάδια του κοινού τους βίου. Εκφραση διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων, αποτελεί μια πληγή της κοινωνίας, βασισμένη στην ανδροκρατούμενη – φαλλοκρατική κοινωνία, στηριγμένη σε πλέγμα σχέσεων που επικροτεί και προωθεί τη βία ως τρόπο “επίλυσης” διαφορών, αλλά, κυρίως, επιβολής του πάλαι ποτέ “ισχυρού” φύλου στο “ασθενές”. Σημάδια εμφανή και μη εμφανή, ραγισμένες καρδιές, τσακισμένες ψυχές, γυρνούν γύρω μας και δεν τα αντιλαμβανόμαστε.
Ανοσιουργήματα της δήθεν ανάπτυξης, παράταιρα με τη δήθεν σύγχρονη κοινωνία και τα επιτεύγματά της, ανακαλούν παρελθοντικές στάσεις και τρόπους ζωής, διαμορφώνουν συνειδήσεις στην οικογένεια και διαλύουν τον ομαλό ψυχικό βίο, προκαλώντας προβλήματα, δημιουργώντας αναταράξεις σε ευρύ πλέγμα σχέσεων, επιδρώντας αρνητικά στην ελευθερία.
Το συγκεκριμένο Κέντρο πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά και πραγματικά από τον Δήμο και όλους, όσοι πιστεύουν ότι η ισότητα των φύλων είναι κάτι παραπάνω από τη σύνταξη και στους δύο ή ότι η μαοϊκή ρήση για “το μισό του ουρανού”, δείχνει τον δρόμο στην κοινωνία και τις δυνάμεις της.
* Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί υπό την εποπτεία της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων και θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες. Θα στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο, Κοινωνιολόγο για ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη, αλλά και δικηγόρο για αντίστοιχες οδηγίες. Οι υπηρεσίες του θα παρέχονται δωρεάν.

 

Θανάσης Μιχαλάκης

* Οι φωτό ανοίγουν σε νέα καρτέλα με δεξί κλικ

Αφήστε το σχόλιο σας