Η ποίηση ταιριάζει στους μαθητές των Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων στο Β’ Ποιητικό Συμπόσιο του 3ου ΓΕΛ   Στις 18 Μαρτίου, ημέρα μνήμης του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, μαθητές του Μουσικού Σχολείου  σ Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων στο Β’ Ποιητικό Συμπόσιο του 3ου ΓΕΛ   Στις 18 Μαρτίου, ημέρα μνήμης του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, μαθητές του Μουσικού Σχολείου  σ Rating: 0

Η ποίηση ταιριάζει στους μαθητές των Τρικάλων

Η ποίηση ταιριάζει στους μαθητές των Τρικάλων

Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων στο Β’ Ποιητικό Συμπόσιο του 3ου ΓΕΛ

 

Στις 18 Μαρτίου, ημέρα μνήμης του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, μαθητές του Μουσικού Σχολείου  συμμετείχαν στο Β’ Ποιητικό Συμπόσιο που διοργανώθηκε από το 3ο Λύκειο Τρικάλων.

Οκταμελής ομάδα μαθητών από τη Γ’ και Β’ Λυκείου, αποτελούμενη από τους Δήμου Κατερίνα, Καραγεώργου Βίκη-Χαρά, Κολώνα Θέλμα, Λιάκου Χριστίνα, Μαντέλλο Άκη, Οικονόμου Ανδριάνα, Τσιάρα Μαίρη και Τσιχτή Θωμά, μετέβη νωρίς το πρωί στο φιλόξενο 3ο Λύκειο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Διευθυντή κ. Ευάγγελο Αργυρόπουλο και τους συντονιστές εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον χώρο και να γνωριστούν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, έτσι ώστε μέσα σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα να διαβάσουν τις ποιητικές δημιουργίες τους.

Έχοντας ήδη εξοικειωθεί με τη διαδικασία της γραφής, αλλά και της ανάγνωσης των δημιουργιών τους, μέσα από το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Λογοτεχνικό Εργαστήρι: Δημιουργική Γραφή», το οποίο για τρίτη συνεχή χρονιά υλοποιείται στο σχολείο, με συντονίστριες τις φιλολόγους Γεωργία Κολοβελώνη και Αλεξάνδρα Χιώτη, οι μαθητές συνομίλησαν ποιητικά με συνομηλίκους τους, εκφέροντας τον προσωπικό τους λόγο. Όπως η δημιουργική γραφή στο πλαίσιο του σχολείου δεν στοχεύει στο να κάνει τους μαθητές συγγραφείς, αλλά να τους δώσει ερεθίσματα για έκφραση και δημιουργία, έτσι και τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν συνιστούν διαγωνισμό στον οποίο θα αναδειχτούν συγγραφείς, αλλά ευκαιρίες για έκφραση της δημιουργικότητας των μαθητών.

Υπό αυτό το πρίσμα, μαζί με τις ευχαριστίες μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε και τα συγχαρητήριά μας στη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του 3ου Λυκείου για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, ευελπιστώντας ότι θα εδραιωθεί συν τω χρόνω,  παρέχοντας ένα βήμα έκφρασης στους μαθητές.

 

Η συντονίστρια

Γεωργία Κολοβελώνη, Φιλόλογος, M.Ed.

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή