Η πολιτική σημασία της καταδίκης Ζιώγκου Reviewed by Momizat on . Του Χρήστου Σταμόπουλου, Δικηγόρου   Ο απόηχος απ’ την αμετάκλητη καταδίκη του κ. Ζιώγκου, του Δημάρχου της «Οιχαλίας των Σκανδάλων», όπως έμεινε στην ιστο Του Χρήστου Σταμόπουλου, Δικηγόρου   Ο απόηχος απ’ την αμετάκλητη καταδίκη του κ. Ζιώγκου, του Δημάρχου της «Οιχαλίας των Σκανδάλων», όπως έμεινε στην ιστο Rating: 0

Η πολιτική σημασία της καταδίκης Ζιώγκου

Η πολιτική σημασία της καταδίκης Ζιώγκου

Του Χρήστου Σταμόπουλου, Δικηγόρου

 

Ο απόηχος απ’ την αμετάκλητη καταδίκη του κ. Ζιώγκου, του Δημάρχου της «Οιχαλίας των Σκανδάλων», όπως έμεινε στην ιστορία, και την αποπομπή του απ’ την πολιτική δεν λέει να κοπάσει.

Με εξαίρεση τους ελάχιστους οπαδούς που του απέμειναν, η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, που επικύρωσε αμετάκλητα την καταδίκη του, προκάλεσε ανακούφιση σ’ όλο τον κόσμο και ικανοποίησε πλήρως το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Έστω και καθυστερημένα, ο δημοκρατικός λαός της περιοχής μας πήρε «εκδίκηση» για τις βάναυσες, αντιλαϊκές και σκανδαλώδεις πολιτικές της περιβόητης «Οκταετίας Ζιώγκου», που δοκιμάστηκαν στο πετσί του.

Εξετάζοντας την όλη ιστορία μπορούμε να σταθούμε ιδιαίτερα σε τέσσαρα βασικά σημεία:

 

Σημείο 1ο : η βαρύτητα του εγκλήματος.

   

  Το έγκλημα ήταν ψευδείς βεβαιώσεις κατ’ εξακολούθηση.

Ο κ. Ζιώγκος, στο πλαίσιο των παράνομων μεταδημοτεύσεων, συνέταξε και εξέδωσε δεκάδες ψευδή επίσημα δημαρχιακά ντοκουμέντα, δηλαδή βεβαιώσεις και πιστοποιητικά (περίπου 50!!!) με σφραγίδες και υπογραφές του.

Όχι 1,2,3 ή 5 ψευδείς βεβαιώσεις και πιστοποιητικά, αλλά περίπου 50 (!) σε διάστημα μόλις 8 μηνών, δηλαδή από το τέλος Οκτώβρη 2005 έως τον Ιούνιο 2006. Μ’ άλλα λόγια, κατά μέσο όρο είχαμε 1 με 2 εγκληματικές πράξεις ανά εβδομάδα μέσα στο Δημαρχείο (εκεί συντασσόταν τα έγγραφα), που υποτίθεται πως είναι ο ναός της δημοκρατίας και της ευνομίας! Τα νούμερα προκαλούν ανατριχίλα. Πρόκειται για καταιγισμό παρανομιών – εγκληματικών πράξεων μέσα στο ίδιο το Δημαρχείο.

Είναι λογικό κάθε απλός και νομοταγής πολίτης να σοκάρεται και να διερωτάται: μα (!) οι νόμοι δεν ισχύουν για τους ισχυρούς; Για τον κ. Ζιώγκο (μιλώντας μόνο για την αμετάκλητη καταδίκη του και όχι το σύνολο των σκανδάλων της Οκταετίας του) είναι προφανές πως δεν υπήρχε Νόμος, δεν υπήρχε Κράτος Δικαίου. Νόμος ήταν ο ίδιος!!

Ν’ αναφέρουμε ακόμη πως το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε ο κ. Ζιώγκος είναι απ’ τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα περί την υπηρεσία. Γιατί κάνεις ωμή κατάχρηση της θέσης για να το διαπράξεις. Προτού μάλιστα ο κ. Βενιζέλος (για τους δικούς του λόγους) το τροποποιήσει το 1997, ήταν, με προϋποθέσεις, κακούργημα.

Έχει γραφτεί πως η δίκη Ζιώγκου ήταν «η δίκη της δεκαετίας» για τα θεσσαλικά δεδομένα. Συγχρόνως ήταν και απ’ τις μεγαλύτερες σε πανελλαδικό επίπεδο που αφορούσε εγκλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε αντίθεση με τους καταδικασμένους αυτοδιοικητικούς της Θεσσαλονίκης, Παπαγεωργόπουλο και Ψωμιάδη, ο κ. Ζιώγκος καταδικάστηκε ως φυσικός αυτουργός ο ίδιος.

 

Σημείο 2ο : η αλληλεγγύη του συστήματος.

 

  Τον κ. Ζιώγκο στη μακρά δικαστική περιπέτειά του στήριξε με νύχια και δόντια ολόκληρο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.

Εμφανέστατα και στην πρώτη γραμμή: Ταμήλος, Τζανακούλης, Αντινομάρχες Βλαχογιάννη, συμπολιτευόμενη και αντιπολιτευόμενη Δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας, Βορίδης Νέα Δημοκρατία, όπως γράφτηκε κατά κόρον.

Και τούτο γιατί η Οκταετία Ζιώγκου (2002-2010) συμβολίζει μια ολόκληρη πολιτική αντίληψη και πρακτική. Πρόκειται για σκληρή νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική πολιτική που συρρικνώνει και λεηλατεί τα δημόσια αγαθά και τον δημόσιο πλούτο, ξεπουλά στους ιδιώτες ό,τι βρει μπροστά της, καταστρέφει το περιβάλλον, πλήττει βάναυσα τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και ασελγεί σε βάρος της δημοκρατίας και του Συντάγματος, μέσα σε καθεστώς αδιαφάνειας, διαπλοκής, φαυλότητας, αυταρχισμού και εξανδραποδισμού του πολίτη που τον θέλει φοβισμένο και υποχείριο.

Η Οκταετία Ζιώγκου αποτέλεσε κομμάτι αναπόσπαστο – και μάλιστα απ’ τις απεχθέστερες εκδοχές του- του σάπιου πολιτικού συστήματος της χώρας, το οποίο λεηλάτησε τη χώρα και λήστεψε τον λαό.

Είναι ντροπή τα προϊόντα του εγκλήματος, δηλαδή οι δεκάδες ψευδείς βεβαιώσεις και πιστοποιητικά του κ. Ζιώγκου να παραμένουν ακόμη στα βιβλία του Δήμου Φαρκαδόνας ως δημόσια έγγραφα και να παράγουν παραπλανητικές έννομες συνέπειες, αφού τα δημόσια έγγραφα έχουν «πλήρη αποδεικτική ισχύ έναντι όλων». Πρέπει να διαγραφούν αμέσως!

 

Σημείο 3ο: αμετανόητος!

 

Ακόμα και τώρα που έκλεισε αμετάκλητα η καταδίκη του και στάλθηκε οριστικά «στο σπίτι του» δεν ακούσαμε τον κ. Ζιώγκο να δείχνει μετανοημένος και να ζητεί συγγνώμη απ’ τους συνδημότες του για τα παραπάνω δεκάδες ψευδή υπηρεσιακά ντοκουμέντα που κατάρτισε και εξέδωσε ή για οποιαδήποτε άλλο απ’ τα διάσημα σκάνδαλα της θητείας του. Καμιά συγγνώμη απ’ τα θύματά του!

Και το χειρότερο: αμετανόητοι είναι και όλοι αυτοί που τον στήριξαν τόσα χρόνια! Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, λέει ο σοφός λαός μας. Είναι συνοδοιπόροι των ίδιων πολιτικών, που παράγουν φτώχεια, υπανάπτυξη, σκάνδαλα, και παρανομίες.

 

Σημείο 4ο: ο Λαός έχει τον λόγο!

 

Όσο γδούπο και αν προκάλεσε η πολιτική κατάρρευση και η αποστρατεία Ζιώγκου, βασικού εκπροσώπου του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος τον τόπο μας, από μόνη της δεν φτάνει.

Ανοίγει όμως τον δρόμο όλες οι υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου με ακλόνητη εμπιστοσύνη στον λαό και τις αστείρευτες δυνατότητές του, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία των μνημονίων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του εξανδραποδισμού των πολιτών που επιχειρείται, ΕΝΩΜΕΝΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ Σ’ ΕΝΑ ΑΞΙΟΒΙΩΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ!

  Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ!        

Αφήστε το σχόλιο σας