Η πορτογαλική Ακτοφυλακή διέσωσε 47 μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου Reviewed by Momizat on . Στη διάσωση μίας ομάδας 47 μεταναστών, μεταξύ των οποίων και 21 παιδιά, προχώρησε η πορτογαλική ακτοφυλακή, έπειτα από επιχείρηση ανοιχτά της Λέσβου. Η ομάδα, α Στη διάσωση μίας ομάδας 47 μεταναστών, μεταξύ των οποίων και 21 παιδιά, προχώρησε η πορτογαλική ακτοφυλακή, έπειτα από επιχείρηση ανοιχτά της Λέσβου. Η ομάδα, α Rating: 0

Η πορτογαλική Ακτοφυλακή διέσωσε 47 μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου

Η πορτογαλική Ακτοφυλακή διέσωσε 47 μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου

Στη διάσωση μίας ομάδας 47 μεταναστών, μεταξύ των οποίων και 21 παιδιά, προχώρησε η πορτογαλική ακτοφυλακή, έπειτα από επιχείρηση ανοιχτά της Λέσβου.

Η ομάδα, αποτελούμενη από 21 παιδιά, 11 γυναίκες και 15 άνδρες, εντοπίστηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες το πρωί της Τρίτης 9 Ιουλίου να πλέει μεσοπέλαγα σε λέμβο. Άμεσα ειδοποιήθηκε το πορτογαλικό σκάφος “TUBARIO” το οποίο έσπευσε στην περιοχή και περισυνέλεξε τους μετανάστες.

Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σκάλας Συκαμινιάς στη Λέσβο και παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορτογαλική ακτοφυλακή συμμετέχει στην επιχείρηση Ποσειδών, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας FRONTEX, προς υποστήριξη της Ελληνικής Ακτοφυλακής, με στόχο τον έλεγχο και την παρακολούθηση των εξωτερικών θαλάσσιων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος, ως μέρος της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή