"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

“Η πραγματική αλήθεια για τα εισιτήρια του Δημοτικού Κινηματογράφου”

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η αλήθεια για τα εισιτήρια του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων ειπώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κ. Ντίνα Δήμα παρέθεσε στοιχεία – απαντώντας σε σχετική ερώτηση – για την πραγματική κατάσταση, σχετικά με τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν, και τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Η πλασματική εικόνα που διαδόθηκε, δεν αντανακλά την κατάσταση. Συγκεκριμένα:

 

 

Πριν την παράθεση των μη αμφισβητούμενων στοιχείων, αξίζει να σημειωθούν ορισμένες ακόμη αλήθειες:

 

Α. Εγινε η προμήθεια νέου, ψηφιακού εξοπλισμού – την άνοιξη του 2014 – επειδή οι προβολές με φιλμ καταργούνται παγκοσμίως και ο κινηματογράφος εισέρχεται απολύτως στην ψηφιακή του εποχή. Εάν δεν γινόταν η προμήθεια, ο κινηματογράφος μας θα έκλεινε. Ο εξοπλισμός ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητος, όχι για λόγους πολυτέλειας, αλλά για λόγους ανάγκης, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Β. Ελάχιστοι κινηματογράφοι στη χώρα προβάλλουν ταινία με τις τιμές που προβάλλει ο Δημοτικός μας Κινηματογράφος. Διαθέτει τις πλέον χαμηλές τιμές, σε όλες τις προβολές του.

 

Τα εισιτήρια

 

 1. Η τιμή των εισιτηρίων για τις παιδικές προβολές (ΣΙΝΕΑΚ)είναι σταθερή εδώ και 10 χρόνια, στα 4 ευρώ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν έγινε αύξηση του παιδικού εισιτηρίου. Η τιμή για τις κανονικές προβολές παρέμεινε στα 4 ευρώ. Παραδόξως, δημοσιεύματα και απόψεις έκαναν λόγο για αύξησή τους στα 6 ευρώ. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει.
 2. Για τη νέα, υπερσύγχρονη, ψηφιακή τρισδιάστατη (3D) προβολή ορίστηκε η τιμή στα 6 μόλις ευρώ. Είναι η χαμηλότερη τιμή 3D προβολής στην Ελλάδα. (Από μια ενδεικτική έρευνα, καταδείχθηκε ότι στους υπόλοιπους κινηματόγραφους η τιμή των 3D προβολών ξεκινάει από 8 ευρώ και φθάνει μέχρι τα 12 ευρώ).
 3. Προς εξυπηρέτηση των παιδιών και των γονέων τους, αυξήθηκε ο αριθμός προβολών του ΣΙΝΕΑΚ, ώστε να υπάρχουν περισσότερες επιλογές, με ή χωρίς τρισδιάστατη προβολή.
  Συγκεκριμένα:
  i) Αυξήθηκαν οι προβολές σε τρεις (3) την Κυριακή, από δύο (2) που ήταν πέρυσι.
  ii) Η μεσημβρινή προβολή των 12.30 μ., που συγκέντρωνε τους περισσότερους θεατές, παρέμεινε σε ισχύ, με απλή προβολή και τιμή εισιτηρίου στα 4 ευρώ.
  iii) Οι 3D προβολές προγραμματίστηκαν για τις 11.00 και 17.30, με εισιτήριο τα 6 ευρώ.
  iv) Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τη προσέλευση των θεατών και να αλλάξει ή να προστεθούν ή να αφαιρεθούν προβολές.

 

 

Η κάρτα προβολών και η Κινηματογραφική Λέσχη για Παιδιά

 1. Η Κινηματογραφική Λέσχη για Παιδιά είναι η μοναδική λέσχη για παιδιά στην Ελλάδα, που ο Δημοτικός Κινηματογράφος Τρικάλων ξεκίνησε να τη λειτουργεί πριν 12 χρόνια από την περίοδο 2002-2003, και όχι πολύ πρόσφατα, με δική του ιδέα και πρωτοβουλία. Δεν υφίσταται ως έννοια και ιδέα πουθενά σε άλλη πόλη στην Ελλάδα.
 2. Προσφάτως, όπως είναι ήδη γνωστό, ανέκυψε ζήτημα με τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, λόγω γραφειοκρατικού θέματος και χωρίς ευθύνη του Δήμου μας. Όμως, μετά την άμεση κινητοποίηση του Δημάρχου και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Επομένως, δεν θα μπορούσε να υπάρχει προπληρωμή των καρτών από τους θεατές και στη συνέχεια – αν η απάντηση ήταν αρνητική – να σταματούσαν οι προβολές. Θα ήταν ανέντιμο απέναντι στους πολίτες και, κυρίως, απέναντι στα παιδιά. Μόλις υπάρξει σχετική απάντηση από το Υπουργείο, για την επίλυση του γραφειοκρατικού προβλήματος, θα ξεκινήσει η έκδοση των καρτών. Επομένως, ούτε η κάρτα των 20 ευρώ καταργήθηκε…

Καλλιτεχνικά Εργαστήρια

 1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Θεάτρου αποφάσισε την ανακαίνιση των χώρων των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων Θεάτρου και Ζωγραφικής που από φέτος θα λειτουργήσουν και θα συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο. Παρόλο που θα δαπανηθεί ένα σημαντικό ποσό για την ανακαίνιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων, το Δ.Σ. αποφάσισε να παραμείνουν χαμηλά τα δίδακτρα των μελών στα 15 ευρώ, την ώρα σε παρόμοιες δραστηριότητες φτάνουν μέχρι 40 και 50 ευρώ!
  Επομένως, και ανακαίνιση θα γίνει, προς όφελος των χρηστών των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων, και πολύ φθηνό θα είναι το κόστος συμμετοχής.

 

Τέλος, σημειώνονται τα εξής: ο Δημοτικός Κινηματογράφος και το Δημοτικό Θέατρο προσπαθούν πάντα να συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών με το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα. Γι’ αυτό και είναι από τους ελάχιστους φορείς που δεν έχει χρέη ή δάνεια, δεν οφείλει σε ταμεία και προμηθευτές, ενώ παρουσιάζει και ισοσκελισμένο ισολογισμό. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο δομές θα ήταν αναγκασμένα να σταματήσουν τις πολύ όμορφες και μοναδικές δραστηριότητες του.

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης