"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

34 C
Trikala

Η πρώτη Airbnb Τρικαλινή πολυκατοικία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε πολυκατοικία κεντρικού πεζόδρομου στα Τρίκαλα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες μετατροπής της σε  βραχυχρόνιας μίσθωσης ακίνητο, δηλαδή σε ακίνητο τύπου Airbnb.

Σε περίπου 2 μήνες θα είναι έτοιμα προς ενοικίαση τα πρώτα διαμερίσματα και θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα, συνολικά 13, μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αυτή τη στιγµή, η εκμετάλλευση ενός διαμερίσματος σε µια πολυκατοικία ως Airbnb δεν μπορεί να απαγορευτεί από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες της οικοδομής, εκτός και αν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον κανονισµό της πολυκατοικίας, πράγµα εξαιρετικά σπάνιο.

Οι εταιρείες ή και οι ιδιοκτήτες προτιμούν πλέον να εκμεταλλεύονται ολόκληρο το κτίριο σε airbnb διαμερίσματα, ώστε να αποφασίζουν μόνοι τους για την ανακαίνισή του, χωρίς διαφωνίες και φασαρίες με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, γιατί έστω και ένας ιδιοκτήτης να διαφωνεί, καμία μετατροπή δεν μπορεί να γίνει στην πολυκατοικία.

Ήδη το τελευταίο διάστημα η ζήτηση για ολόκληρες παλιές, μικρές πολυκατοικίες, των έξι και δέκα διαμερισμάτων, είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Όπως καταλαβαίνετε, σιγά σιγά αυτές οι παλιές πολυκατοικίες θα γίνονται πιο εύκολα στο σύνολο τους «μπουτίκ» επιπλωμένων διαμερισμάτων με τους επενδυτές να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες της αγοράς.

Κι εκεί που έχουμε τώρα διαμερίσματα Airbnb, πάμε σε πολυκατοικίες Airbnb και μάλλον και σε γειτονιές ολόκληρες Airbnb!!!

Η οικιστική κρίση στα Τρίκαλα είναι ήδη τεράστια, δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση και όσα υπάρχουν τα ενοίκια τους είναι απλησίαστα.

Αν προσθέσουμε και αυτό το σενάριο, της εξολοκλήρου airbnb πολυκατοικίας και γειτονιάς, με το χαρακτήρα της παραδοσιακής γειτονιάς να αλλοιώνεται, θα εξελιχθεί όλο αυτό σε τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Γιατροί, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί με τις μεταθέσεις τους, νέα ζευγάρια, οικογένειες, υποψήφιοι φοιτητές που θα μείνουν;

Όταν όλα γίνονται χωρίς προγραμματισμό, χωρίς κανόνες, χωρίς να σκέφτεσαι το μέλλον με καλύτερες συνθήκες, αλλά επικρατεί το κοντόφθαλμο κέρδος… οι συνέπειες θα έρθουν με ταχύτητα φωτός!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης