Η πόλη του αρχιτέκτονα Reviewed by Momizat on .   Μια παρουσίαση της έκθεσης Andro Wekua Pink Wave Hunter στο Μουσείο Μπενάκη   Η έκθεση που παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στο κεντρικό κτίριο του Μο   Μια παρουσίαση της έκθεσης Andro Wekua Pink Wave Hunter στο Μουσείο Μπενάκη   Η έκθεση που παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στο κεντρικό κτίριο του Μο Rating: 0

Η πόλη του αρχιτέκτονα

Η πόλη του αρχιτέκτονα

 

Μια παρουσίαση της έκθεσης Andro Wekua Pink Wave Hunter στο Μουσείο Μπενάκη

 

Η έκθεση που παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα περιλαμβάνει έργα του αρχιτέκτονα Andro Wekua με θέμα την πόλη που μεγάλωσε, το Σοχούμι της Γεωργίας.

Στα έργα, μια σειρά από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις κτιρίων, σμίγουν με ιδιότυπο τρόπο η αρχιτεκτονική μακέτα, το ντοκουμέντο και η εικαστική ερμηνεία/αναπαράσταση.

Για τη δημιουργία αυτου του γλυπτικού «πορτραίτου» της πόλης ο Wekua έχει αντλήσει από τις παιδικές του αναμνήσεις, τις συλλογικές αναμνήσεις φίλων και μελών της οικογένειάς του και από φωτογραφίες τωρινών επισκεπτών στη περιοχή.

Τοποθετημένα σε βάθρα με ύψος σαν αυτό που συνηθίζεται για την παρουσίαση αρχιτεκτονικών μακετών και χωροθετημένα έτσι ώστε να λειτουργούν ως μέρη μιας σκηνογραφίας τα έργα ενεργοποιούν το χώρο μεταφέροντας νοητικά τον επισκέπτη στο Σοχούμι ή μάλλον σε ένα Σοχούμι του παρελθόντος.

Βιομηχανικά υλικά όπως το μπετόν, το αλουμίνιο, και ο μπρούντζος γίνονται μέρος του εικαστικού/ποιητικού λεξιλογίου. Ο φωτισμός και τα χρώματα της αίθουσας κάνουν τα υλικά αυτά να φαίνονται «μαλακά» σχεδόν όσο και το κερί, με το οποίο συχνά συνυπάρχουν. Και σαν ο σιωπηλός αυτός συνομιλητής, η σκιά, να συμπληρώνει το έργο.

Αρχιτεκτονικές μακέτες ή εικαστικά έργα; Αναπαράσταση ή μυθοπλασία; Τα κτίρια του Wekua φαίνεται να υπάρχουν σε μια δική τους περιοχή και έναν δικό τους χρόνο όπου η μόνη βεβαιότητα είναι το Αίνιγμα.

Η έκθεση ANDRO WEKUA PINK WAVE HUNTER θα συνεχιστεί μέχρι τις 23 Μαρτίου στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη.

Πηνελόπη Βλασσοπούλου

Εικαστικός

poli

Φωτό: Πηνελόπη Βλασσοπούλου

poli2 poli3 poli4 poli5 poli6 poli7 poli8 poli9 poli10 poli11 poli12

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή