Η Ριζοσπαστική Κίνηση Καλαμπάκας για την Ημέρα της Γυναίκας Reviewed by Momizat on . Η Δημιουργική- Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Καλαμπάκας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  σημειώνει πως: «Σήμερα, η σύγχρονη γυναίκα έχει κατακτήσ Η Δημιουργική- Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Καλαμπάκας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  σημειώνει πως: «Σήμερα, η σύγχρονη γυναίκα έχει κατακτήσ Rating: 0

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Καλαμπάκας για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Καλαμπάκας για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Δημιουργική- Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Καλαμπάκας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  σημειώνει πως:

«Σήμερα, η σύγχρονη γυναίκα έχει κατακτήσει πολλά περισσότερα από τις γυναίκες της Νέας Υόρκης και από τις Ελληνίδες του 1953, που μετά από αγώνες κατοχύρωσαν το δικαίωμα ψήφου αλλά και από την πρώτη Ελληνίδα βουλευτή, την Ελένη Σκούρα.

Σίγουρα έχουν γίνει βήματα πολλά και σημαντικά, όσο υπάρχουν όμως  νοοτροπίες και διακρίσεις που στερούν από τις γυναίκες δικαιώματα και ευκαιρίες, οφείλουμε να προασπίζουμε αλλά και να τιμούμε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για τη χειραφέτησή τους και την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία.

Η 8η Μαρτίου είναι μία ημέρα υπενθύμισης των πολλαπλών ρόλων που έχει να επιτελέσει μία γυναίκα – μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά – και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο διάβα της ζωής της.

Οφείλουμε να στηρίζουμε όλους τους θεσμούς και τις δομές προστασίας που υποστηρίζουν τη γυναίκα και την ισότιμη συμμετοχή της στον κοινωνικό και πολιτικό βίο και κυρίως στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας.

Ο  ρόλος τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, είναι πρωταρχικής σημασίας  για την πρόοδο των γυναικών σ’ ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και για την πρόοδο της ανθρωπότητας στο σύνολό της.

Όπως αναφέρει η Διακήρυξη του Πεκίνου, “η ενδυνάμωση των γυναικών και η πλήρης συμμετοχή τους, επί ίσοις όροις,   σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και η πρόσβαση στην εξουσία, είναι θεμελιώδεις για την επίτευξη της ισότητας, της ανάπτυξης και της ειρήνης”.

Στην Παγκόσμια Σύνοδο του 2005, οι ηγέτες του κόσμου δήλωσαν ότι “η πρόοδος των γυναικών αποτελεί πρόοδο για όλους”.

Στη σημερινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, ας αφιερώσουμε ξανά τους εαυτούς μας στο να αναδείξουμε την αλήθεια  πίσω από αυτές τις λέξεις.

Ας εξασφαλίσουμε ότι ο μισός πληθυσμός του κόσμου μας έχει τη θέση που δικαιούται στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή