“Η σιωπή είναι συνενοχή” και στους φόνους αδέσποτων Reviewed by Momizat on . Ανακοίνωση εξέδωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος, για το θέμα της φόλας - μιας ακόμη... - σε σκύλο στην περιοχή των Τρικάλων. Η ανακοίνωση, σαφής και Ανακοίνωση εξέδωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος, για το θέμα της φόλας - μιας ακόμη... - σε σκύλο στην περιοχή των Τρικάλων. Η ανακοίνωση, σαφής και Rating: 0

“Η σιωπή είναι συνενοχή” και στους φόνους αδέσποτων

“Η σιωπή είναι συνενοχή” και στους φόνους αδέσποτων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος, για το θέμα της φόλας – μιας ακόμη… – σε σκύλο στην περιοχή των Τρικάλων. Η ανακοίνωση, σαφής και συγκεκριμένη, αναφέρει:

Δεν είναι η πρώτη φορά που προστατευόμενο ζώο – από τους υπαλλήλους του Δήμου Τρικκαίων -στο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου πεθαίνει από φόλα.
Τι είναι όμως εκείνο που κάνει τους συνδημότες μας τόσο αδιάφορους στο θέμα της φόλας, αν και ποινικό αδίκημα?
Γιατί ενώ τα κρούσματα είναι πολλά κανείς δεν ενδιαφέρεται με συνέπεια την επανάληψή τους?
Γιατί θεωρούν πως τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές προς αδύναμα πλάσματα αφορούν μόνο τους φιλόζωους ή την πολιτεία και όχι όλους μας?
Γιατί στρέφονται εναντίον εκείνων που φροντίζουν αδέσποτα αντί να κατηγορούν όλους εκείνους που εγκαταλείπουν τα ζώα τους αφού τα βαρεθούν και πετούν τα κουτάβια αντί να στειρώσουν το σκυλί τους ?
Σε έναν κόσμο που οι πάντες θίγονται και επαναστατούν μόνο για την …… τσέπη τους, εμείς επιμένουμε , σαν άνθρωποι πρώτα-πρώτα και μετά σαν φιλόζωοι, πως οφείλουμε στα ζώα τουλάχιστον μια αξιοπρεπή ζωή, έναν αξιοπρεπή θάνατο, και στη διάρκεια της ζωής τους να αγωνιούν όσο το δυνατόν λιγότερο.
Και για όσους δεν το γνωρίζουν ο θάνατος από φόλα είναι μαρτυρικός θάνατος.

Δεν θα σταματήσουμε να το φωνάζουμε : Η σιωπή είναι συνενοχή

28/9/2014

Από το ΔΣ του Συλλόγου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή