"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Η σορός του «βασιλιά» βρίσκεται στην έδρα της Σάντος και εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο θάνατός του «έκλεισε» μία ολόκληρη εποχή του ποδοσφαίρου άλλων ημερών και σκόρπισε θλίψη και απέραντη στεναχώρια σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Το τελευταίο «αντίο»

Στις 10:00 (ώρα Βραζιλίας) το πρωί της Δευτέρας (2/1) ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Πελέ στο γήπεδο της Σάντος, της ομάδας που μεγαλούργησε.

Στο κέντρο του γηπέδου έχει στηθεί μία τεράστια σκηνή, κάτω από την οποία βρίσκεται η σορός, ενώ έχουν δημιουργηθεί ειδικοί διάδρομοι για να μπορέσουν οι Βραζιλιάνοι, να αποτίσουν φόρο τιμής στον θρύλο του ποδοσφαίρου.

Στις κερκίδες έχουν τοποθετηθεί τρεις γιγαντιαίες σημαίες και γράφουν: «Ζήτω ο βασιλιάς» και «Πελέ 82 χρόνια». Σε μία άλλη σημαία υπάρχει η φωτογραφία του Πελέ με τον αριθμό 10, που είχε στη φανέλα του.

Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 10:00 το βράδυ της Τρίτης (3/1). Μετά την τελετή, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους του Σάντος, που θα περάσει απ’ το κανάλι 6, όπου μένει η Ντόνα Σελέστε, η μητέρα του, ποηυ πάσχει από άνοια και δεν γνωρίζει πως ο γιος της έφυγε από τη ζωή.

Η σορός του, θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», (Memorial Necrópole Ecumênica), δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το «παρών» μόνο τα μέλη της οικογένειας του.

Πρόκειται για ένα κτίριο 14 ορόφων, χτίστηκε το 1983 και έχει περισσότερους από 14.000 τάφους. Διαθέτει τροπικό κήπο, εστιατόριο και ακόμη και μουσείο κλασικών αυτοκινήτων. O Πελέ είχε αγοράσει από τον Ιούλιο του 2003 χώρο στον ένατο όροφο του εν λόγω νεκροταφείου προς τιμήν του πατέρα του, που φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 9, όταν ήταν ποδοσφαιριστής.

«Το επέλεξα για την οργάνωση, την καθαριότητα και τις εγκαταστάσεις. Είναι ένα μέρος που μεταφέρει πνευματική γαλήνη και ηρεμία, όπου κανείς δεν αισθάνεται δυστυχισμένος. Δεν μοιάζει καν με νεκροταφείο», είχε εξηγήσει τότε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης