"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Η Στέγη κατέρρευσε… Γροθιά στο στομάχι η δραματική έκκληση μάνας για την εγκατάλειψη του ιδρύματος και την αδιαφορία…

lafarm

Σχετικά άρθρα

stegi
Η Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Τρικάλων που λειτουργεί στην Πύλη βρίσκεται σε απόλυτη εγκατάλειψη… χωρίς διοίκηση, χωρίς προσωπικό, χωρίς μαθήματα, χωρίς φαγητό, χωρίς καμία μέριμνα…

Σε απόλυτη απόγνωση η Λιούπκα Ρίζου, μητέρα 26χρονου παιδιού με αυτισμό παλεύει μόνη της να βρει λύση ή έστω εξηγήσεις για τη διάλυση του ιδρύματος. Αγωνίζεται να στηρίξει το παιδί της αλλά και τα άλλα παιδιά για να έχουν τα αυτονόητα, αλλά δυστυχώς προσκρούει σε τοίχο… Η περιγραφή της στην TV10 και στο tv-10.gr είναι γροθιά στο στομάχι…

Από τα 35 περίπου παιδιά σήμερα πηγαίνουν στη Στέγη περίπου 15 και μόλις για ένα τρίωρο την ημέρα. Υπάρχει μόνον ΈΝΑΣ εργαζόμενος, ο οποίος προσπαθεί να καλύψει τα πάντα! Η διοίκηση είναι άφαντη, και φυσικά στα παιδιά δεν προφέρεται τίποτα, μάλιστα η ίδια είχε μαζί της φαγητό και χαρτικά… Τα πάντα έχουν εγκαταλειφθεί και αδυνατεί να βρει κάποιον υπεύθυνο… ούτε καν για τα χόρτα που πνίγουν τη Στέγη!
stegi
Να σημειωθεί ωστόσο ότι την εποπτεία του ιδρύματος έχει ο Δήμος Τρικκαίων και είναι απορίας άξιον γιατί αδιαφορεί και δεν στηρίζει τη λειτουργία της Στέγης!

Να θυμίσουμε μάλιστα ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή και ο Χρήστος Λάππας είχαν στείλει στον Εισαγγελέα μια σειρά “περίεργων” ενεργειών της διοίκησης του ιδρύματος, που πήραν το δρόμο της Δικαιοσύνης (ο οποίος όπως είναι γνωστό αργεί τρομακτικά).

Το θέμα είναι ότι αυτά τα παιδιά δικαιούνται στήριξης εδώ και τώρα και η έκκληση αυτής της μάνας – ηρωίδας χρήζει άμεσης απάντησης.

Δυο λόγια για την ιστορία…

Το έτος 1984 ιδρύεται στην πόλη των Τρικάλων ο «Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με ειδικές ανάγκες Νομού Τρικάλων», με πρωταρχικό σκοπό τη δημιουργία και λειτουργία ενός Ιδρύματος το οποίο θα είχε τη δυνατότητα περίθαλψης, υποστήριξης και επαγγελματικής κατάρτισης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες.

Πέντε χρόνια αργότερα, το 1989, το όραμα του Συλλόγου γίνεται πραγματικότητα! Το Ίδρυμα με την ονομασία «Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Τρικάλων»,αρχίζει τη λειτουργία του με έδρα την Πύλη. Η Μονάδα στεγάζεται σε κτίριο 895 τετρ. μέτρων που παραχωρήθηκε από την Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου, έναντι συμβολικού τιμήματος.
Ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου η Στέγη, δεν απολαμβάνει της κρατικής μέριμνας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της. Στηρίζεται σε χορηγίες ή κάποιες δράσεις…

tv-10.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης