Η Σώτη Τριανταφύλλου με τις “Σπάνιες γαίες” της στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . To Βιβλιοπωλείο ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ και οι Εκδόσεις Πατάκη, σας προσκαλούν την Τρίτη 6 Μαίου και ώρα  19:30 σε μία συνάντηση με τη  συγγραφέα  Σώτη Τριανταφύλλου  με αφ To Βιβλιοπωλείο ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ και οι Εκδόσεις Πατάκη, σας προσκαλούν την Τρίτη 6 Μαίου και ώρα  19:30 σε μία συνάντηση με τη  συγγραφέα  Σώτη Τριανταφύλλου  με αφ Rating: 0

Η Σώτη Τριανταφύλλου με τις “Σπάνιες γαίες” της στα Τρίκαλα

Η Σώτη Τριανταφύλλου με τις “Σπάνιες γαίες” της στα Τρίκαλα

soti1To Βιβλιοπωλείο ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ και οι Εκδόσεις Πατάκη, σας προσκαλούν την Τρίτη 6 Μαίου και ώρα  19:30 σε μία συνάντηση με τη  συγγραφέα  Σώτη Τριανταφύλλου  με αφορμή το νέο  της  βιβλίο Σπάνιες γαίες

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

Ο Πραβιέν Σεργκέγεβιτς Μακάρεφ γεννήθηκε στο Μουρµάνσκ, στη βορειοδυτική Ρωσία, δέκα χρόνια µετά την επανάσταση των μπολσεβίκων.

Σπούδασε εδαφολογία στο Λένινγκραντ, ερωτεύτηκε μια ακροβάτισσα, διέπραξε ένα έγκλημα.

Ύστερα, γνώρισε έναν Άγγλο κατάσκοπο: η φιλία αυτή τον οδήγησε σε μια απόφαση που δεν πραγματοποίησε.

Αναζητώντας σπάνιες γαίες, ο Μακάρεφ άκουσε τις γοργόνες να τραγουδάνε και τους ψιθύρους της ιστορίας που μορφάζει σαν τέρας.

Αυτό το βιβλίο είναι τα απομνημονεύματά του.

 

«Κοιµόµασταν σε µεταλλικές κουκέτες, ξυπνούσαµε µαζί το πρωί – ο Βαλόντια κι ο Ανατόλι φρέσκοι φρέσκοι, εγώ κατάκοπος µε µαύρους κύκλους γύρω απ’ τα µάτια. Πετάγονταν απ’ τα κρεβάτια τους ολόχαροι, φλύαροι· το πάτωµα έτριζε καθώς έκαναν πενήντα κάµψεις µετρώντας τες μεγαλοφώνως. Ύστερα, ξυρίζονταν σιγοτραγουδώντας, έριχναν πάνω τους µεγάλες ποσότητες κολόνιας λεµονιού και στη συνέχεια τρέχαµε όλοι µαζί στα µαθήµατα, στις παραδόσεις, στα εργαστήρια και στις εξετάσεις. Φοιτητική ζωή. Μελετούσαμε γύρω από μια μεγάλη σανίδα τοποθετημένη σε τέσσερα πόδια –εδαφοχηµεία, αγρογεωλογία–, τρώγαµε μαζί στην τραπεζαρία (χοντρά, καραβίσια μακαρόνια και πυκνόρρευστες σούπες µε ετερόκλητα υλικά και αηδιαστική γεύση), ακούγαμε πλάκες από έναν παλιό φορητό φωνογράφο και, κάθε τόσο, σοβατίζαµε τον ξεφλουδισμένο τοίχο. Σ’ αυτόν τον τοίχο ήταν κρεμασμένα σημαιάκια της Σπαρτάκ Μόσχας, μια αφίσα από έναν αγώνα του 1936 µε την Ντυνάµο και η φωτογραφία ενός περίφηµου ποδοσφαιριστή που έδειχνε µε καμάρι τη φανέλα του – εγώ πάντως δεν τον είχα ακούσει ποτέ. Δεν είμαι αθλητικός τύπος· όταν μια φορά πήγα μαζί µε τον Βαλόντια και τον Ανατόλι στο γήπεδο, µε μπέρδεψε η αλλαγή των τερμάτων στο ημίχρονο».

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο  του Suita Art cafe, Στρατηγού Σαράφη 18, Τρίκαλα. 

 

Λίγα λόγια για  τη  συγγραφέα:

 

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Φαρμακευτική και Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα. Στο Παρίσι (ΕΗESS) έκανε διδακτορικές σπουδές στην Αμερικανική ιστορία και ειδικεύτηκε στον Ψυχρό Πόλεµο. Συνέχισε τη διδακτορική έρευνα στη Νέα Υόρκη, στο Τμήμα Μητροπολιτικών Σπουδών του NYU. Το 2009-2013 έκανε post-doc στο Τμήμα Ρωσικών Σπουδών της EHESS.

Οι «Σπάνιες γαίες» είναι το δέκατο μυθιστόρημά της.

 

Αφήστε το σχόλιο σας