"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.1 C
Trikala

Η ταφόπλακα της Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tου Στρατηγού εα Χρήστου Πουλιανίτη

Μετά από διαβούλευση λίγων ημερών, μόνο, για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της σαρανταπληγιασμένης Θεσσαλίας, συστάθηκε με νόμο (Ν.5106/01 ΜΑΙΟΥ 24) ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ ΑΕ), ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου!

Σκοπός επίσημος, η υλοποίηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμού (ούτε που ονοματίζουν τον Πηνειό), και κινδύνου πλημμύρας, του Στρατηγικού Σχεδίου Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας (της Ολλανδικής ιδιωτικής εταιρείας HVA?) Διαχείρισης Υδάτων, καθώς και η χορήγηση αδειών χρήσης ύδατος!

Σκοπός ανεπίσημος, η ιδιωτικοποίηση των Υδάτων της Θεσσαλίας, η καθολική διαχείριση των κονδυλίων αντιπλημμυρικής προστασίας και ο εγκλωβισμός της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας σε ιδιωτικά (ξένα;) συμφέροντα, χωρίς καν δυνατότητα αντιλόγου, ούτε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας!

Θα επισημάνω μερικά καίρια σημεία, για πρακτικούς λόγους.

– Η ιδιωτική Ολλανδική εταιρεία HVA (Εμπορική Εταιρεία του Άμστερνταμ), ενώ στην Ολλανδία η αντίστοιχη είναι κρατική, παρουσίασε ένα master plan, βασιζόμενη στην εμπειρία της (άγριας) εκμετάλλευσης πρώην αποικιών της Ολλανδίας, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Αυτό θα υλοποιήσει ο ΟΔΥΘ;

– Εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου, με πολυμελές Διοικητικό Συμβούλιο, διορισμένο από την κυβέρνηση της ΝΔ, με εξωφρενικές αμοιβές (Golden Boys), που θα επιζητά αύξηση εσόδων από τους κατεστραμένους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, ώστε να λάβει και bonus ,γίνεται?

Και όμως! Ξεκάθαρα, 13 μέλη το Διοικητικό Συμβούλιο, 8 διορίζει η κυβέρνηση, 2 η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, 2 η Περιφέρεια και 1 το γεωτεχνικό επιμελητήριο ή συνεταιρισμοί (διορίζει ο ΥπουργόςΑγρ Ανάπτυξης).

Για ΑΣΕΠ και προκήρυξη θέσεων ούτε για αστείο. Υπάρχει και καλύτερο! Οι “κεφαλές” Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Αναπληρωτής, δεν απαιτείται να έχουν πτυχίο ανώτατης σχολής (προφανώς η κομματική ιδιότητα αρκεί), όμως απαιτείται για τα μέλη!

Ακόμα καλύτερο, οι αμοιβές! Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, 75% των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου συν τα επιδόματα! Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής, 85% αντίστοιχα .

Τι να πούμε τώρα σε γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς κλπ, που έχουν λειώσει παντελόνια στα θρανία και έχουν μεταναστεύσει …

Να μην ξεχάσω, τα απλά μέλη αμείβονται με αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου (αδικία δηλαδή!).

Υπάρχουν δυστυχώς και άλλα “νόστιμα”, όπως:

Το ΔΣ αξιολογεί μόνο του τον εαυτό του!

Ο ΟΔΥΘ απαλλάσσεται από κάθε δημοτικό κλπ φόρο, απολαύει όλων των δικονομικών και άλλων προνομίων και ατελειών του δημοσίου.

Τα μέλη του ΔΣ δεν υπέχουν ατομική ευθύνη έναντι τρίτων κλπ

– Τέλος, έσοδα του ΟΔΥΘ προβλέπονται από: Αμοιβές για υπηρεσίες που προσφέρει, ετήσια επιχορήγηση από κρατικό προϋπολογισμό (για ξεκάρφωμα το βάλανε), προγράμματα ΕΕ και Διεθνών Οργανισμών (σκούπα όλα δηλαδή), εκμετάλλευση περιουσίας του (τα νερά ήδη έγιναν περιουσία του), ανταποδοτικές εισφορές, πρόστιμα, τέλη, συμφωνίες με φυσικά και νομικά πρόσωπα του Ιδιωτικού τομέα (νομίζω το τερματίσανε αγαπητοί συμπατριώτες).

Τι μέλλει γενέσθαι;

Πρόκειται αναμφίβολα για την ταφόπλακα της Θεσσαλίας.

Ελπίζω η Περιφέρεια να αντιληφθεί πως το τρένο της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας την προσπέρασε ήδη, παρά το ότι δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα το σιδηροδρομικό δίκτυο και να πράξει ανάλογα!

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παιδιά αφήστε τα γράμματα και πάτε στον Κουτσονάσιο να σας εξηγήσει πως δουλεύει το κράτος στο Ελλαδιστάν

 2. Ήθελα να ξέρω αν για τέτοια σημαντικά θέματα,, όπως είναι τα προγράμματα για τις αγροτικές καλλιέργειες, την κτηνοτροφία, την αξιοποίηση των Ενεργειακών πηγών, την διευθέτηση των χειμαρρικών υδάτων, των φραγμάτων, κ.λ.π., οι αποφάσεις λαμβάνονται απο την δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα!!

 3. Απ ότι φαίνεται, υπάρχουν λεφτόδεντρα. Αλλά δεν ευδοκιμούν στην αυλή μας. Ευδοκιμούν στις αυλές κάποιων άλλων (ακόμα και κάποιων Τρικαλινών). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει στο περιβάλλον του φυτού ξετσιπωσιά, αγραμματοσύνη, ανικανότητα, δουλοπρέπεια, αναξιοπρέπεια, αμετροέπεια, κομματική προσήλωση και κυρίως γλίτσα, πολύ γλίτσα, πάρα πολύ γλίτσα, να μποχίζει ο τόπος όλος και να μην μπορείς να σταθείς από την μπόχα (θα μπορούσα να γράφω ώρες για τις ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας του φυτού, αλλά τι να λέω, γνωστά πράγματα).
  Δεν υπογράφω ως ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ, τον τίτλο τον έχει καπαρωμένο κάποιος άλλος.

 4. Αν δεν μπορεί ο Κουρέτας να εμποδίσει και να σταματήσει όλα αυτά, έναν δρόμο μόνο έχει να ακολουθήσει: δημόσια καταγγελία και παραίτηση. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

 5. Στρατηγέ, γιατί δεν λες και για τον πασίγνωστο και κοσμοαγάπητο συντοπίτη αυτοδιοικητικό που του βρήκαν επιτέλους νέο πόστο σ’ αυτό το ΔΣ;

 6. Χίλια μπράβο σας που προσπαθείτε να ξυπνήσετε τα πλήθη….ίσως ποτέ δεν είναι αργά,όπως φάνηκε και στις περιφερειακές εκλογές!!!το ζήτημα είναι πώς θα ξυπνήσουμε το ” 61 τα κατό” που είναι ακόμη κολλημένο, ελπίζοντας να γλείψει κι αυτό κανένα κοκκαλάκι από το μεγάλο φαγοπότι που γίνεται …

 7. Πολίτες, δικαιωματιστές, τρικαλινοί, φοροδιαφυγές, λεφτόδεντρα κλπ κλπ, μάλλον πήγαν για Πάσχα στο χωριό και δεν έχουν ίντερνετ. Υπομονή, ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με την κεντρική πλατεία. Καλή Ανάσταση σε όλους.

  • Απολαμβάνουν την αβάσταχτη …ελαφρότητα του αρνιού (για πληροφορίες στον Υπουργό).
   ΥΓ. Βρε Υπομονή, λησμονείς το ΣΧΟΛΙΟ… Δηλαδή όλους αυτούς μαζί.

   • Στην περίπτωση του αρνιού, αβάσταχτη είναι η … βαρύτητα και όχι η ελαφρότητα. Εγώ πάντως, αν ήμουν υπουργός, θα πρότεινα στους πολίτες να αγοράζουν αρνί με τον τρόπο που βάζουν βενζίνη, δηλ να ζητάνε “50 ευρώ αρνί”. Έτσι, θα αποφεύγουν την παγίδα που στήνουν τα (αριστερά, κόβω το κεφάλι μου) βαριά αρνιά στην κυβερνητική προσπάθεια μείωσης του πληθωρισμού.
    Κατά τα άλλα, είμαι απαράδεκτος. Καλή Ανάσταση και (ονομαστικά) στο Σχόλιο.

   • Πες μας εσύ πρώτος, πως έγινε τότε και …χάλασαν τα κομπιούτερ όταν ήταν να βγει πρόεδρος ΝΔ, φουλ ο Βαγγέλας. Δεν τα δοκίμασε κανείς πριν; Και μετά βγήκε το αουτσάιντερ, που όταν έβαλε υποψηφιότητα, γελούσε όλη η ΝΔ…
    ΥΓ. Σε όλους τους γάμους, πριν αρχίσουν τα όργανα, δοκιμάζει κάποιος τα μικρόφωνα: ένα-δύο, ένα δύο, τσκ-τσκ-τσκ… Εδώ τίποτις;

   • Επιβεβαιώνεις ότι έγραψα. Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα.
    Παρεμπιπτόντως, τι με νοιάζει εμένα ποιον εκλέγει το κάθε κόμμα;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης