Η Τρικαλινή αγορά κινδυνεύει με «κραχ» – φόβοι για ντόμινο λουκέτων Reviewed by Momizat on . Εκρηκτικό κοκτέιλ στην Τρικαλινή αγορά αφού από τη μία συνεχίζεται η μεγάλη πτώση της κατανάλωσης και από την άλλη η υπεροφορολόγηση γονατίζουν τα νοικοκυριά.   Εκρηκτικό κοκτέιλ στην Τρικαλινή αγορά αφού από τη μία συνεχίζεται η μεγάλη πτώση της κατανάλωσης και από την άλλη η υπεροφορολόγηση γονατίζουν τα νοικοκυριά.   Rating: 0

Η Τρικαλινή αγορά κινδυνεύει με «κραχ» – φόβοι για ντόμινο λουκέτων

Η Τρικαλινή αγορά κινδυνεύει με «κραχ» – φόβοι για ντόμινο λουκέτων

Εκρηκτικό κοκτέιλ στην Τρικαλινή αγορά αφού από τη μία συνεχίζεται η μεγάλη πτώση της κατανάλωσης και από την άλλη η υπεροφορολόγηση γονατίζουν τα νοικοκυριά.  

Το σοκ για τους καταναλωτές και τους εμπόρους είναι μεγάλο ενώ επιχειρηματίες κάνουν λόγο για  οικονομική ασφυξία και αργό θάνατο της μικρομεσαίας επιχείρησης η οποία  δεν αντέχει πλέον τη βίαιη προσαρμογή και τον σκληρό ανταγωνισμό με τις πολυεθνικές που εδρεύουν στα Τρίκαλα.

Πέρα από την αύξηση της ανεργίας, τα χαμένα έσοδα για δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, τα «φέσια» σε προμηθευτές και τα «κανόνια» διαμορφώνουν ένα πολύ αρνητικό περιβάλλον. 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Μπλουγούρας χαρακτηρίζει ” επιδημία την συνολική κατάσταση που παρατηρείται στην αγορά αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας  επιχειρήσεων” .

Από την άλλη πλευρά, όλο και περισσότεροι συμπολίτες  αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως για παράδειγμα η εξόφληση των λογαριασμών, των κοινοχρήστων, ακόμα και του ίδιου του ενοικίου τους.

Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και καταστημάτων κρατούν σταθερά ή κατεβάζουν τα ποσά που ζητούν, ώστε να διευκολυνθούν οι ενοικιαστές τους αλλά και οι ίδιοι, αφού δύσκολα πλέον ξανανοικιάζεται όποιος χώρος μένει κενός!

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή