Η τρικαλινή “αμερικανιά” και το μεγάλο μας τσίρκο… Reviewed by Momizat on .   H απόλυτη εμπορευματοποίηση της τέχνης και της ιστορίας ενός πάρκου αποτελεί αναντίρρητο γεγονός στην περίπτωση της μετατροπής του πάρκου Ματσόπουλου σε   H απόλυτη εμπορευματοποίηση της τέχνης και της ιστορίας ενός πάρκου αποτελεί αναντίρρητο γεγονός στην περίπτωση της μετατροπής του πάρκου Ματσόπουλου σε Rating: 0

Η τρικαλινή “αμερικανιά” και το μεγάλο μας τσίρκο…

Η τρικαλινή “αμερικανιά” και το μεγάλο μας τσίρκο…

 

H απόλυτη εμπορευματοποίηση της τέχνης και της ιστορίας ενός πάρκου αποτελεί αναντίρρητο γεγονός στην περίπτωση της μετατροπής του πάρκου Ματσόπουλου σε χώρο υποδοχής του «Μύλου των Ξωτικών»! Και αν παραβλέψουμε ως επουσιώδες αυτό το γεγονός και σταθούμε στην αναβίωση των πατροπαράδοτων Χριστουγεννιάτικων ηθών και εθίμων… και στην περίπτωση αυτή θα ρθούμε αντιμέτωποι με μία διοργάνωση Ευρωπαϊκού τύπου, με μία «αμερικανιά» – ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός- με μία «Trikkhdisney»! Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι: η φάτνη που σηματοδοτεί την έλευση του Θεανθρώπου στον επίγειο κόσμο απουσιάζει και στη θέση της θα βρεθεί ένα «καρουζέλ»! Σε περίοπτη θέση βρίσκεται η μάγισσα που παραπέμπει ασφαλώς στο γνωστό παραμύθι «ο Χάνσελ και η Γκρέτελ» αλλά όχι στα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τα καλλικατζαράκια των Θεοφανείων! Μυλόπετρες, μηχανές και ότι άλλο από το βιομηχανικό πάρκο έχει μετατραπεί σε εξάρτημα του σπιτιού της… «Bibi – Bo», καθώς κουκλάκια παριστάνουν αστόχως τα ξωτικά, ενώ ο μύλος παράγει σοκολάτα που ρέει άφθονη πάνω στην τούρτα-μυλόπετρα! Οι όχθες δε του ποταμού θυσιάζονται στο όνομα του ευπρεπισμού και τσιμεντώνονται για να στηθεί πάνω τους παγοδρόμιο, καθώς ως γνωστό οι Τρικαλινοί επιδίδονται σε παγοδρομίες! Απομένει πια να δούμε στην είσοδο του «Ναού του Σολομώντιου Μύλου » και Λαϊκή αγορά για να συμπληρωθεί το χριστουγεννιάτικο παζλ!

Ο Ματσόπουλος σίγουρα δε θα ένοιωθε περήφανος για τη μετουσίωση του βιομηχανικού πάρκου σε λούνα-πάρκ! Ένα μνημείο του 1884, ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας μετατρέπεται για τις μέρες των Χριστουγέννων σε χώρο εμπορευματοποίησης των πάντων και τις υπόλοιπες μέρες σε χωματερή!

Σάκης Κωστούλας

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή