"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης : Η Τρικαλινή Βλαχόστρατα και ο περιπατητικός τουρισμός

lafarm

Σχετικά άρθρα

H δυνατότητα αντίληψης από τους αρμόδιους του νομού ,των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και η αξιοποίηση αυτών ,σε συνδυασμό με τις τάσεις που διαμορφώνονται στο παρόν και στο μέλλον, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη του πολυπόθητου αναπτυξιακού αποτελέσματος .

Ο περιπατητικός  τουρισμός ,ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας εσχάτως ,μπορεί να προσδώσει στις μειονεκτικές ορεινές περιοχές των Τρικάλων, σε συνδυασμό με άλλες δράσεις σοβαρή αναπτυξιακή ώθηση.

Η ύπαρξη εδώ και αιώνες της ονομαστής Βλαχόστρατας ,του μονοπατιού δηλαδή ,που χρησιμοποιούσαν οι νομάδες κτηνοτρόφοι για να μεταφέρουν τα κοπάδια τους στα χειμαδιά και αντίστροφα ,αποτελεί σοβαρό πλεονέκτημα για την ανάδειξη του συγκεκριμένου είδους τουρισμού .

Χρειάζεται μόνο κλάσμα των κονδυλίων που απορροφούν άλλες δράσεις ,για την επισκευή αν όχι ολόκληρης της διαδρομής από την Πύλη ως το Γαρδίκι , τουλάχιστον κάποιου τμήματος .

Ας αφήσουν λοιπόν οι ιθύνοντες τις μεγαλόπνοες εξαγγελίες ,για καταδυτικά πάρκα και αθλητικά κέντρα προετοιμασίας ποδοσφαιρικών ομάδων και ας προσγειωθούν επιτέλους στη πραγματικότητα και τη σοβαρότητα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης