"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Η Τρικαλινή μαέστρος που ξεχωρίζει στην Ευρώπη

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Τελικά η οροφή, το ταβάνι της Ελλάδας και μάλιστα στην εποχή της κρίσης, είναι πολύ χαμηλό για να χωρέσει τους ανθρώπους της που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να διαπρέψουν. Τα παραδείγματα πάμπολλα, μεταξύ αυτών και της Αγγελικής Πλόκα, που ανεβαίνει πανευρωπαϊκά σκαλί – σκαλί τις σκηνές, διευθύνοντας μεγάλες χορωδίες.

 

 

ploka

H Aγγελική Πλόκα προσεκλήθη τον περασμένο Μάιο, στο Tenso Masterclass for Conductors, που διοργανώθηκε στα πλαίσια των Tenso Days(13-15 Μαΐου 2016), στο Μechelen του Βελγίου. Mε τη συμμετοχή της για πρώτη φορά στο Tenso Masterclass for Conductors (Μάιος 2015) επιλέχθηκε να διευθύνει τις επαγγελματικές χορωδίες Cappella Amsterdamκαι Ηelsingin kamarikuoro υπό την καθοδήγηση των καταξιωμένων μαέστρων Daniel Reuss και Fredrik Malmberg. Μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της, προσεκλήθη για δεύτερη φορά, τον περασμένο Μάιο, για να διευθύνει την Νορβηγική επαγγελματική χορωδία Det NorskeSolistkor, υπό την επίβλεψη της μαέστρου της, Grete Pedersen, καθώς και του Daniel Reuss.

Η Tensowww.tensonetwork.eu – είναι το ευρωπαϊκό δίκτυο επαγγελματικών χορωδιών, στο οποίο στεγάζονται χορωδίες, όπως η Rias Kammerchor, Cappella Amsterdam,Nederlands Kamerkoor, Latvijas Radio Koris, Collegium Vocale Gent, Eric EricsonsKammarkör, DR Vokalensemblet, μεταξύ άλλων.

ploka 2

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Αγγελική Πλόκα σπούδασε Διεύθυνση Χορωδίας και Μουσική Παιδαγωγική στην Liszt Academy της Ουγγαρίας, Μουσικολογία/Μουσική Παιδαγωγική στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, και Ανώτερα Θεωρητικά και Πιάνο στο Ωδείο Τ. Κασιώλα. Από το Σεπτέμβριο του 2015 βρίσκεται στην Ολλανδία, όπου εργάζεται ως μαέστρος, μουσικοπαιδαγωγός και τραγουδίστρια, συνεχίζοντας παράλληλα τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι και τη διεύθυνση χορωδίας στην Βασιλική Ακαδημία της Χάγης.

Έχει διευθύνει διάφορες χορωδίες και ensembles στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων η New Liszt Ferenc Chamber Choir, η Csíkszeda Kamarakórus, η Mixed Choir ofthe Kodály Institute και η Residentie Kamerkoor.

Ως τραγουδίστρια έχει στο ενεργητικό της πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών και ρεσιτάλ στην Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Ολλανδία. Έχει συμπράξει σε παραγωγές με την Χορωδία της Ολλανδικής Ραδιοφωνίας (Groot Omroepkoor), το πρότζεκτ Meesters &Gezellen 2016, καθώς και με την Orkest de Ereprijs υπό την διεύθυνση μαέστρων όπως Daniel Reuss, Sigvards Klava, κ.α.

Στον τομέα της μουσικής παιδαγωγικής έχει αναπτύξει εξίσου έντονη δραστηριότητα. Συχνά προσκαλείται να δώσει διαλέξεις και σεμινάρια πάνω στη μουσική παιδαγωγική του Z. Kodály. Από τον Ιανουάριο του 2016 διδάσκει Σολφέζ/Θεωρία της Μουσικής στην Εθνική Χορωδία της Ολλανδίας (Nationale KorenVocaal Talent Nederland) και τη Βασιλική Ακαδημία της Χάγης (Royal Conservatoire The Hague).

Αυτό το καλοκαίρι, η Αγγελική διδάσκει στο μουσικοπαιδαγωγικό σεμινάριο “Let us sing correctly!”, που θα λάβει χώρα μεταξύ 6-12 Αυγούστου, στο Μουσικό Χωριό του Πηλίου.

http://www.music-village.gr/gr/component/k2/item/223-let-us-sing-correctry-2016-

(Website: www.angelikiploka.com )

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης