Η Τρικαλινή νομενκλατούρα είναι προκλητικά εκνευριστική και χωρίς κανένα νόημα για τους πολίτες Reviewed by Momizat on . Του Σάκη Κωστούλα Θεωρητικά ο πολιτικός εκλέγεται για να εκφράσει τα συμφέροντα του εντολέα του (του λαού ,των ψηφοφόρων). Καλείται να αποφασίσει, αλλά όλα όμως Του Σάκη Κωστούλα Θεωρητικά ο πολιτικός εκλέγεται για να εκφράσει τα συμφέροντα του εντολέα του (του λαού ,των ψηφοφόρων). Καλείται να αποφασίσει, αλλά όλα όμως Rating: 0

Η Τρικαλινή νομενκλατούρα είναι προκλητικά εκνευριστική και χωρίς κανένα νόημα για τους πολίτες

Η Τρικαλινή νομενκλατούρα είναι προκλητικά εκνευριστική και χωρίς κανένα νόημα για τους πολίτες

Του Σάκη Κωστούλα

Θεωρητικά ο πολιτικός εκλέγεται για να εκφράσει τα συμφέροντα του εντολέα του (του λαού ,των ψηφοφόρων).

Καλείται να αποφασίσει, αλλά όλα όμως είναι προαποφασισμένα (οι αποφάσεις έχουν παρθεί αλλού ,κυρίως εκτός Ελλάδας ,κυρίως στη Γερμανία) .

Τότε γιατί εκλέγεται ; (στο δήμο ,στη περιφέρεια, στη βουλή) Κάνει πως αποφασίζει, για να νομίζουν οι ψηφοφόροι ότι οι δικοί του άνθρωποι αποφασίζουν.

Για να εκλεγεί τι έχει να πει ; τίποτε απολύτως ,φράσεις και προτάσεις χωρίς περιεχόμενο, γενικότητες, λείπει παντελώς το περιεχόμενο .

Τότε τι μένει ; η εικόνα του . Πριν από χρόνια ο πολιτικός επικοινωνούσε με άρθρα με τοποθετήσεις με λόγους στο μπαλκόνι ,μετά ήρθε η τηλεόραση ,σήμερα προστέθηκαν τα social network ,που κυριαρχούν.

Το περιεχόμενο κυριαρχούσε της εικόνας ,σήμερα όλα αντιστρέφονται . στο facebook π,χ. επικοινωνούμε εικόνα και ελάχιστο περιεχόμενο.

Επομένως μια και ο πολιτικός δεν είναι πραγματικά πολιτικός, δεν έχει περιεχόμενο, του μένει μόνο η εικόνα του εαυτού του .

Κάνει τη λεγόμενη πολιτική με εικόνες ,με θεάματα . Παρατηρούμε τελευταία ότι οι ορκωμοσίες των εκλεγμένων στο νομό μας ,όπως και στη βουλή έχουν γίνει μέγα κοσμικό γεγονός .εκατοντάδες οι φωτογραφίες.

Δεν είναι τυχαίο. Ο εκλεγμένος ,όπως και αυτός που θέλει να εκλεγεί δεν λείπει από καμία γιορτή ή πανηγύρι .

Είναι αχώριστος με το τάμπλετ του και είναι εξοικειωμένος με το facebook .

Τροφοδοτεί τη κοινή γνώμη με εικόνες ,στη γιορτή, στη συνάντηση, στο σπίτι ,στην περιοδεία, να τρώει, να κάνει δουλείες ,κάθε μέρα και ένα κομμάτι της ζωής του.

Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος χώρος αναμιγνύονται διαρκώς.

Όποιοι εκλεγμένοι κινούνται σε αυτό το χώρο έχουν μέλλον .

Γιατί ξέρουν ότι επικοινωνώντας δια μέσου της παρουσίασης του εαυτού ,μετασχηματίζουν έτσι τον εαυτό τους σε περιεχόμενο , μιας και όπως είπαμε παραπάνω δεν υπάρχει πολιτικό περιεχόμενο, το έχουν άλλοι πέρα από αυτούς .

Αυτοί τελικά τι είναι ;

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή