Η φάμπρικα των απευθείας αναθέσεων Reviewed by Momizat on . Αν κάποιος σήμερα αναγνώσει το πλήθος των προμηθειών, των μελετών και των συμβάσεων έργων της κεντρικής διοίκησης ή της αυτοδιοίκησης (Δήμοι - Περιφέρειες), θα Αν κάποιος σήμερα αναγνώσει το πλήθος των προμηθειών, των μελετών και των συμβάσεων έργων της κεντρικής διοίκησης ή της αυτοδιοίκησης (Δήμοι - Περιφέρειες), θα Rating: 0

Η φάμπρικα των απευθείας αναθέσεων

Η φάμπρικα των απευθείας αναθέσεων

Αν κάποιος σήμερα αναγνώσει το πλήθος των προμηθειών, των μελετών και των συμβάσεων έργων της κεντρικής διοίκησης ή της αυτοδιοίκησης (Δήμοι – Περιφέρειες), θα διαπιστώσει ότι η σχετική λίστα (ΚΗΜΔΗΣ) βρίθει από απευθείας αναθέσεις που εμπίπτουν στο όριο των 20.000 ευρώ του 4412/2016, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Παρ`όλα αυτά η Κυβέρνηση με σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, προωθεί την αύξηση των  σχετικών ορίων που επιβάλλει ο ανωτέρω νόμος, αυξάνοντας το για τα δημόσια έργα στις 60.000 ευρώ και για τις μελέτες-προμήθειες στα 30.000 ευρώ.

Με αυτά κι άλλα πολλά, ο θυμόσοφος λαϊκός μας ήρωας Καραγκιόζης, θα αναφωνήσει πάλι: “Ε ρε κάτι γλέντια που έχουν να γίνουν..”

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή