Η φάρμα ΟΥΤΡΑΣ με τα υψηλής ποιότητας μοσχάρια Reviewed by Momizat on . Η Φάρμα Ούτρας είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1979 από τον Δημήτριο Ούτρα, αρχικά με τη μορφή μιας μικρής δυναμικότητας κτηνοτροφικής μονάδα Η Φάρμα Ούτρας είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1979 από τον Δημήτριο Ούτρα, αρχικά με τη μορφή μιας μικρής δυναμικότητας κτηνοτροφικής μονάδα Rating: 0

Η φάρμα ΟΥΤΡΑΣ με τα υψηλής ποιότητας μοσχάρια

Η φάρμα ΟΥΤΡΑΣ με τα υψηλής ποιότητας μοσχάρια

Η Φάρμα Ούτρας είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1979 από τον Δημήτριο Ούτρα, αρχικά με τη μορφή μιας μικρής δυναμικότητας κτηνοτροφικής μονάδας.

Το 1995 την ηγεσία της οικογενειακής επιχείρησης ανέλαβε ο υιός Κωνσταντίνος Ούτρας, ο οποίος την επέκτεινε σε μία πολυδύναμη επιχείρηση εκτροφής αγελάδων κρεοπαραγωγής, που περιλαμβάνει:

  • Μονάδα με αγελάδες καθαρόαιμες «Limousine»
  • Μονάδα με διασταυρωμένες αγελάδες «Simental – Charolai – Limousine»
  • Μονάδα με αγελάδες της αυτόχθονης φυλής «Κατερίνης», δυναμικότητας 1200 ζώων.

Η επιχείρηση παράλληλα δραστηριοποιείται στην εκτροφή:

  • Ελληνικών Βουβαλιών
  • Αλόγων αυτόχθονης φυλής Πίνδου και Θεσσαλίας
  • Αλόγων Αραβάνια με τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηρηστικά και ιδιότητές τους
  • Ημίονων (Μουλαριών), καθώς και την αναπαραγωγής τους από επιλεγμένα θυληκά άλογα (φοράδες)

Η επέκταση αυτή της επιχείρησης, είχε ως αποτέλεσμα την ανάγκη για τη δημιουργία νέων εκσυγχρονισμένων σταβλικών εγκαταστάσεων μεγαλύτερης δυναμικότητας, οι οποίες βρίσκονται στην Κρηνίτσα Τρικάλων και μετρούν σήμερα πάνω από 800 μόσχους, καθώς και ενός ιδιωτικού παρασκευαστήριου ζωωτροφών τελευταίας τεχνολογίας που λειτουργεί με τη συνεχή επίβλεψη έμπειρου επιστημονικού προσωπικού και συνεχών ποιοτικών ελέγχων.

Τα ζώα που εκτρέφονται στη Φάρμα Ούτρας, είναι ελευθέρας βοσκής, από τα οποία τα 450 είναι και βιολογικής εκτροφής. Τους χειμερινούς μήνες βρίσκονται σε ιδιόκτητη έκταση 12.000 στρεμμάτων στην Παλιοσαμαρίνα Τρικάλων, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες στην οροσειρά της Πίνδου στο Γαρδίκι Ασπροποτάμου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή