Η «Φιλάνθρωπος» Πολιτεία Reviewed by Momizat on . Τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών επέλεξε ο κ. Αγοραστός για την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του στο νομό Τρικάλων. Αφού πήρε την ευχή του Μητροπολίτη για Τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών επέλεξε ο κ. Αγοραστός για την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του στο νομό Τρικάλων. Αφού πήρε την ευχή του Μητροπολίτη για Rating: 0

Η «Φιλάνθρωπος» Πολιτεία

Η «Φιλάνθρωπος» Πολιτεία

Τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών επέλεξε ο κ. Αγοραστός για την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του στο νομό Τρικάλων. Αφού πήρε την ευχή του Μητροπολίτη για «καλή επιτυχία», έκανε και μία… δωρεά στη Μητρόπολη.

Οι συνυποδηλώσεις αυτής της κίνησης είναι προφανείς:

Από τη μία ο λαϊκισμός της καπηλείας του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών και της συνειρμικής ταύτισης του συντηρητικού χώρου με τη θρησκευτικότητα (γνωστό τρικ της λαϊκής Δεξιάς) και από την άλλη η προσπάθεια να φανεί η παράταξη του κ. Αγοραστού ως ο «Καλός Σαμαρείτης» που στηρίζει το –  πέρα από κάθε αμφιβολία σοβαρό – φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Εκτός από την υπερχείλιση υποκρισίας το όλο εγχείρημα ενέχει έναν ακόμη αρνητικό συμβολισμό: είναι η μελαγχολική εικόνα του Περιφερειάρχη ο οποίος καταφεύγει στη φιλανθρωπία για να θολώσει τα νερά της πενίας των έργων του. Είπαμε πιο πάνω ότι το έργο της Εκκλησίας αναφορικά με τη φροντίδα  των ατόμων που πλήττονται από την κρίση είναι θετικότατο.

Στη δημοκρατία όμως η στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων είναι υποχρέωση της Πολιτείας.

Όταν λοιπόν ο ανώτατος εκπρόσωπος της περιφέρειας προστρέχει σε τέτοιους συμβολισμούς, το μήνυμα που λαμβάνει η κοινωνία είναι ότι το επίσημο κράτος δεν μπορεί ή δε θέλει να στηρίξει τις πληττόμενες κοινωνικές ομάδες. Το  συμπέρασμα έρχεται αβίαστα:

Όπου απουσιάζει η Πολιτεία βασιλεύει η φιλανθρωπία.

Ειρήσθω εν παρόδω , και προς επίρρωση των πιο πάνω, την παραίτηση του από το ψηφοδέλτιο του κ Αγοραστού υπέβαλε ο κ. Στέλιος  Σούρλας καταγγέλλοντας “εκμετάλλευση του κόσμου της Εκκλησίας” δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι  ” η λογοκρισία, η υποκριτική αντιμνημονιακή στάση και η εκμετάλλευση του κόσμου της Εκκλησίας με παράλληλη ροταριανή στήριξη είναι στοιχεία τα οποία όχι μόνο δεν με εκφράζουνε αλλά με βρίσκουνε φανατικό πολέμιο τους”

Το Γραφείο Τύπου

Τρίκαλα, 11.04.2014

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή