Η φούσκα του ΣΥΡΙΖΑ και οι ελπίδες για το ΚΙΝΑΛ στην κεντροαριστερά Reviewed by Momizat on . Όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα εδραιώνεται η πεποίθηση στο πολιτικό σύστημα, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να παίξει το ρόλο Όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα εδραιώνεται η πεποίθηση στο πολιτικό σύστημα, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να παίξει το ρόλο Rating: 0

Η φούσκα του ΣΥΡΙΖΑ και οι ελπίδες για το ΚΙΝΑΛ στην κεντροαριστερά

Η φούσκα του ΣΥΡΙΖΑ και οι ελπίδες για το ΚΙΝΑΛ στην κεντροαριστερά

Όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα εδραιώνεται η πεποίθηση στο πολιτικό σύστημα, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του ως εναλλακτικός πόλος εξουσίας.

Δέσμιο των ετερόκλητων συνιστωσών του και των ιδεολογικών αγκυλώσεων της διεθνιστικής αριστεράς, αδυνατεί να παρουσιάσει σοβαρό πολιτικό λόγο και αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση.

Πρωτόγνωρη επίσης για τη Δημοκρατική ιστορία της χώρας είναι η ένδεια πολιτικού και αυτοδιοικητικού προσωπικού που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακυρώνοντας έτσι κάθε ελπίδα ότι δύναται να καταλάβει το χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

H στάση που κράτησε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στη πρόσφατη αμυντική συμφωνία με τους Γάλλους καθώς και η εμμονική θέση των στελεχών του για πολιτικές ανοικτών συνόρων στο μεταναστευτικό, φαίνεται πως έπεισαν και τον πλέον δύσπιστο για το επιχείρημα ότι η σωτήρια λύση προκειμένου ο δημόσιος βίος να αποκτήσει ξανά τη πολυπόθητη ισορροπία, μπορεί να προέλθει μόνο από την ανασύσταση και ενδυνάμωση του ΚΙΝΑΛ. 

Γι αυτό και οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού στη παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου σε δύο περίπου μήνες, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία τόσο για την κεντροαριστερά όσο και για τη κυβέρνηση, αφού όπως φαίνεται θα παίξουν κομβικό ρόλο και για το χρόνο προκήρυξης των Εθνικών εκλογών.

Κων. Κουτσονάσιος.

Σχόλια (2)

  • δεν μπορεί!

    Ένδεια στελεχών, ένδεια επιχειρημάτων!. Θα περίμενε κάποιος από την αξιωματική αντιπολίτευση, τουλάχιστον μία πιο σοβαρή στάση. Διότι, δεν είπε ότι είναι μία συμφωνία που έχει ορισμένα προβλήματα, είπε ότι είναι κακή. Είπε ότι μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από καθένα από τα μέρη της. Οπότε? θα την καταγγείλει? Αυτή τη στρατηγική εταιρική σχέση την είχε επιδιώξει ο Τσίπρας στο παρελθόν? Τι είχε πει το Δεκέμβριο του 2020 στον ιστότοπο militaire? Λοιπόν με τέτοια αντιπολίτευση δεν μπορεί να πάει μπροστά.Ήρθε πολύ γρήγορα και η επιβεβαίωση από δημοσκόπηση που είχε σχέση με τη στάση στη συμφωνία. Τίθεται λοιπόν το παραπάνω ερώτημα του κ Κουτσονάσιου “μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να παίξει το ρόλο του ως εναλλακτικός πόλος εξουσίας.”???

    Απάντηση
  • Dimitris

    Ο δρόμος για το 3% δεν είναι μακριά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα , κυριευμένοι από τις αριστεριστικες ιδεοληψίες και σε μια στείρα άρνηση χωρίς καμία σοβαρή πρόταση. Επικίνδυνοι για τα εθνικά θέματα με απόψεις του τύπου ότι δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφαιδες, έχουν ιδεοληψίες με το εξοπλισμούς και λέγοντας πως θα κάνουν έντιμη διαπραγμάτευση με την Τουρκία. Τι έντιμη διαπραγματευση να κάνεις με κάποιους που διεκδικούν το μισό Αιγαίο μόνο στο μυαλό των Συριζαιων υπάρχει.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή