"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Η χαμένη σοβαρότητα Λοβέρδου

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ο και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, επαγγελματίας πολιτικός, κ. Λοβέρδος, επί πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός, ανέλαβε ως γνωστόν το υπουργείο Παιδείας ως έπαθλο και δώρο όταν επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, ως βέβαιος υποστηρικτής της συγκυβέρνησης ….εθνικής σωτηρίας, αφού έκανε μια ενδιαφέρουσα πολιτική περιήγηση μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα: Έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε κόμμα τη «ΡΙΚΣΣΥ», πήγε στη ΔΗΜΑΡ, στους 58 και μέσω ΕΛΙΑΣ επανέκαμψε στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Αυτός ο γυρολόγος και αναξιόπιστος πολιτικός, με μερίδιο ευθύνης για το σημερινό κατάντημα, δεν διστάζει να γελοιοποιείται με προκλητικές και ανόητες δηλώσεις για την κάλυψη των κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Προτείνει λοιπόν, ο σοβαροφανής υπουργός στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν δωρεάν και θα πάρουνεπί πλέον μόρια για μελλοντικό διορισμό!! Αυτή η…έξυπνη ιδέα, είτε είναι του ίδιου του υπουργού, είτε κάποιου» σοφού» συμβούλου του, δείχνει με πόση αδιαφορία και ελαφρότητα αντιμετωπίζει την εκπαίδευση.

Αδυνατεί λοιπόν ο υπουργός Παιδείας να εξοικονομήσει 4.500.000€, γιατί τόση είναι περίπου η δαπάνη πρόσληψης αναπληρωτών μέχρι τέλους της σχολικής χρονιάς (με βάση τον αριθμό των κενών που δίνει ο ίδιος ), ώστε να μην υπάρχουν ακόμα γυμνάσια και λύκεια χωρίς καθηγητές βασικών ειδικοτήτων, αλλά την ίδια ώρα διαθέτει 3.000.000€(όπως καταγγέλθηκε στη βουλή) για τη διαφήμιση του «κοινωνικού σχολείου», λεφτά που θα μπορούσαν να καλύψουν μεγάλο αριθμό αναπληρωτών!!! Και δεν παραιτείται, παρά έχει την αναισχυντία να εκστομίζει προτάσεις που μόνο σοβαρότητα δεν τις χαρακτηρίζει.

Έρμη Παιδεία και Εκπαίδευση, τι βλέπουν τα μάτια σου……

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης